Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eriksson tillbaka i Edsvära

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Per-Erik Eriksson. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Per-Erik Eriksson lämnade succéuppfödaren Global Farm i Frankrike i september. Nu har han börjat arbeta hos ett av Sveriges ledande travstall.

Publicerad:

Redan innan Eriksson hade arbetat sin sista arbetsdag på Haras de Sou i Normandie hade han klart med ny arbetsplats - i Västergötland.
– Jag hade tänkt att vara ledig över vintern, men så ringde Karl-Erik Bender och frågade om jag inte kunde börja jobba i stall Palema. Han ringde ett par gånger och till slut tackade jag ja, säger Per-Erik Eriksson.

Eriksson har varit med och byggt upp Global Farms verksamhet i Frankrike under närmare fyra år. ”Perra” har sett både Global Welcome och Global Withdraw komma till världen. 
– Det har varit ett jätteroligt arbete och det har gått fantastiskt bra. Men jag gjorde illa axeln för ett tag sedan och det läkte inte så bra. Därför ville jag hem till Sverige igen för att få axeln fixad. Dessutom har jag jobbat väldigt hårt under ett par år och man blev lite sliten. Jag tänkte ha det lite lugnt ett tag och läka ihop, men så ringde Bender ett par gånger och nu är jag på Palema i Edsvära. Jag jobbade här 2003-2007, precis när jag hade kommit hem från Italien och trivdes bra. Det är ett jättefint ställe. Jag har 28 fölston och cirka 15 årsföl att ta hand om. Många med ruggigt bra stam, berättar Eriksson.
Åke Kristoffersson har tagit över som ansvarig för Global Farm i Frankrike.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS