Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erixon vann i Frankrike: ”Det känns overkligt”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Anna Erixon och Ladyofthelake var båda debutanter på fransk mark, men vann ändå. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Anna Erixon fick kritik av måldomaren för sin segergest, men det kunde hon ta den här dagen efter franska segern med Lise-Lotte Nyström-tränade Ladyofthelake.
– Det känns overkligt. Hästen var fantastiskt fin och inte tom i mål, säger Anna Erixon.

Publicerad:

Det handlade om tävlingsdebut i Frankrike för både häst och ryttare. Det var nog också tur att första startförsöket avbröts i detta montélopp i Pontchateau.
– Jag blev lite bortsnurrad där, men var betydligt bättre med i andra starten, som också släpptes iväg. Vi hamnade långt bak i kön och tempot var inte speciellt högt. Samtidigt hade jag sett i loppen före att hästarna ändå tröttnade till slut, berättar Anna, som började avancera framåt varvet från mål.

På sista långsidan gav hon Ladeofthelake full anfallsorder.
– Det kändes bra redan i ingången till sista svängen eftersom de flesta av konkurrenterna då tjoade och skrek på sina hästar. Samtidigt hade jag tussarna oryckta och visste ju att min häst hade sin bästa bit kvar.

Det blev också enkelt och över mållinjen kostade Erixon på sig en rejäl segergest.
– Måldomaren var på mig efteråt om denna. Tydligen får man inte göra så här nere och det är bara tänka på det inför nästa gång.

Direkt efter mållinjen blev det känslosamt.
– Ja, 100 efter mål började tårarna komma. Jag tänkte på vilket fantastiskt år Ladeofthelake haft och sedan nu också få vinna i Frankrike. Det känns väldigt roligt att tränare, ägare och alla i kretsen kring henne får den här framgången.

Segertiden skrevs till 1.14,8/2800 meter och förstapriset var 11.700 euro. Närmast väntar lite firande hemma hos Evelina Månsson.
– Hon berättade att champagnen var på kylning, så det verkar perfekt. Ladeofthelake blir kvar här nere i Frankrike medan jag och tränaren Lise-Lotte Nyström åker hem i morgon. Men om allt är bra med hästen kan det bli en ny start i Bordeaux om bara åtta dagar. Det är ett passande montélopp då igen.

Blir det lugnare segergest då?

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS