Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ett historiskt beslut?

Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75
Den 24 april kan det komma ett historiskt beslut om Örebrotravets framtid. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

Kommer Örebrotravet till skott med sin försäljning av marken i Marieberg och en ny travbana på Kvinnersta? På årsstämman den 24 april kan det bli ett historiskt beslut.

Publicerad:

Det är en småstressad Claes Broberg, sportchef på Örebrotravet, som försöker att sammanfatta läget då det gäller de spännande framtidsplanerna.
– Det är kort om tid fram till Örebro Travsällskaps årsstämma och vi jobbar med flera olika frågor in i det sista. För dagen är inget helt klart, men vi hoppas kunna presentera ett material för årsstämman att ta ställning till.

Kan du precisera lite mera?
– Jag vill egentligen inte gå in på några detaljer just nu eftersom många olika parter är inblandade och vissa måste få besked innan det går att säga något offentligt. Men det absolut viktigaste inför årsstämman är att vi har ett färdigt förslag på köpare av marken i Marieberg, som stämman sedan kan ta ställning till. Sedan får vi se om det blir ett ja eller nej. Det här beslutet måste tas på stämman.

Det var i slutet av november 2016 som Örebrotravet presenterade sina omfattande planer på en försäljning av den eftertraktade marken i Marieberg, där den nuvarande travbanan är belägen. Detta för att istället bygga upp en ny travbana i Kvinnersta-området, en mil norr om Örebro. Redan före årsstämman för ett år sedan fanns det en bygg- och fastighetskonstellation på fem olika företag, där bland annat Öbo (Örebro bostäder) ingick, som var intresserade att köpa marken i Marieberg. Om det är samma intressenter som ska presenteras för årsstämman den 24 april återstår att se.
– Det har varit ett lång och snårig stig att ta sig fram på, där det dyker upp nya frågor mest varje dag. Det är verkligen en komplex process, som jag ändå tycker ha tagit ordentlig fart framåt under det senaste halvåret, fortsätter Claes Broberg.

Vad händer om stämman säger nej till försäljning av marken i Marieberg?
– Då faller hela det nuvarande konceptet och vi måste börja titta på andra lösningar. Om det istället blir ett ja vet vi i sådana fall att det hela kommer att bli av. Då kan vi gå från grundplanerna till att titta mera på alla detaljer.


Fotnot: Travbanan i Marieberg har funnits allt sedan 1954.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.