Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Ett P21-lopp – men det skiter jag fullständigt i”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

I januari gjorde Kenneth Haugstad första starterna som tränare.
Sent på tisdagskvällen kom den efterlängtade segern.

Publicerad:

Kenneth Haugstad är inne på sin första säsong som tränare efter att ha lämnat Roger Walmanns stall. Han har nu han byggt upp en tränarrörelse med ett tjugotal hästar och två anställda. När han inledde tävlingskvällen på Eskilstuna började det med en andraplats. Strax därpå såg Haugstad och Verozzo ut att ha kopplat grepp på invändige hästen – men fick se sig utkontrade. Istället var det i lopp 12 som det hände. Från ledningen kunde Haugstad och Nome Dee ta en säker och efterlängtad seger.
– Det var roligt, jäkligt roligt. Det har varit så mycket stolpe ut och det känns som att vi har varit tvåa och trea hela tiden.

Loppet avslutades strax innan klockan 22 på tisdagskvällen.
– Det var ett P21-lopp – men det skiter jag fullständigt i. Det var extra roligt att det var just den här ägaren och den här hästen. Nome Dee hade jag hos Roger som två- och treåring. Sedan var han iväg hos Johan (Untersteiner) och nu är han med mig igen, säger Haugstad.

Den sexårige valacken hade inte startat sedan juni förra året. Fullträffen innebär att Solvallatränaren nu har en seger, fem andraplatser och tre tredjeplatser efter 18 starter som tränare. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS