Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Europhile Am efter smygresa

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Örjan Kihlström gav Europhile Am en fin smygresa vilket slutade med seger. Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Under måndagskvällen körs fyra uttagningslopp till E3 för ston. Så kördes försöken.

Publicerad:

Försök 1:
Örjan Kihlström hittade rygg på ledaren med Lars I Nilsson-tränade Europhile Am (e. Gift Kronos). Väl därifrån kom luckan in i slutsvängen när spelfavoriten Vamp Kronos slängde sig i galopp. Europhile Am tog sig förbi en duktig ledare i White Lightning den sista biten och kom i mål på snabba 1.12,2a/1.609 meter.
– Jättefin travare som fick ett fint lopp. Hon gick fort till slut. Det kändes som att vi skulle koppla grepp, men man är aldrig säker förrän man är i mål, sade Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Europhile Am–Lars I Nilsson
White Lightning–Jörgen Westholm
Unique Madonna–Hans R Strömberg

Försök 2:
Efter ett par galopper kunde Mattias Djuse och Helloise Boko (e. The Best Madrik) överta ledningen efter drygt 400 meter. Från den positionen kunde sedan Solvallatränaren bevaka tillställningen och efter att ha avslutat sista varvet efter 1.13,2 vann ekipaget enkelt på 1.12,7a/1.609 meter. Detta närmast en bra avslutande Calamara's Girl som gick på från tredje utvändigt med 400 meter kvar. Svante Båths häst stod för en härlig avslutning, men kunde aldrig gå i riktig närkamp med vinnaren.

Vidare till final:
Helloise Boko–Mattias Djuse
Calamara's Girl–Svante Båth
Bravo Qira–Karl Aikio

Försök 3:
Kenneth Haugstad och Crucified ryckte åt sig en stor ledning tidigt, men var ifattsprungna halvvarvet kvar till mål. Trots det samlade ledaren krafter och höll riktigt starkt hela vägen. Ekipaget fick dock sträcka vapen för Sten O Janssons Sunwapta Goj (e. Sahara Dynamite) som trots ett lopp mestadels först utvändigt om ledaren kunde koppla ett knappt grepp över upploppet. Segertiden skrevs till 1.13,3a/1.609 och Sunwapta Goj vann före tidigare nämnda Crucified och Willow Pride.
– Har fått förmånen att köra henne ett par gånger och det är tacksamt. Jag tycker att det var ett ganska ojämnt lopp, valde att lägga mig utvändigt ledaren en bit bak. Det kändes bra när Jormas häst kom upp utvändigt i sista sväng och tyckte ledaren hade fått öppna lite väl hårt. Hästen är under utveckling och det krävs om hon ska kunna vara med i finalen också, sade Claes Sjöström.

Vidare till final:
Sunwapta Goj–Sten O Jansson
Crucified–Daniel Redén
Willow Pride–Markku Nieminen

Försök 4:
Daniel Redén och Örjan Kihlström tog hem det sista uttagningsloppet till korta E3 för ston. Detta efter att Bellatrix Zet (e. Hard Livin) avslutat sylvasst den sista biten. Örjan Kihlström satt i andra utvändigt med sin häst och gick på först i tredjespår med knappa halvvarvet kvar till mål. Hästen fick upp ordentlig fart och kunde ta sig ifatt och förbi den undflyende ledaren Callela Lisbeth den sista biten.
– Hon gick ruggigt fort till slut. Det hade gått lite väl sakta för min smak, men kände att jag hade mycket häst att köra med, sade Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Bellatrix Zet–Daniel Redén
Callela Lisbeth–Markku Nieminen
Elektra–Hans-Owe Sundberg

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS