Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Evigt unga Tennis går mot sin bästa säsong

Foto: Foto: Martin Langels/ALN
Tennis och André Eklundh, som i kväll syns ihop i V64-1 på Åby. Foto: Foto: Martin Langels/ALN

Evigt unga stoet Tennis är, tro det eller ej, inne på sin sista säsong i karriären innan hon faller för åldersstrecket. I kväll på Åby gör hon sin 115:e start och blir att räkna med i V64-1.
- Hon tycker det är jättekul att gå i ledningen och i spets brukar konkurrenterna få svårt att ta sig förbi, säger tränaren Jenny Nordensson. 

Publicerad:

Axevallaproffset Jenny Nordensson har haft många roliga år med Credit Winner-dottern Tennis, som är uppfödd av hennes föräldrar Bertil och Elisabeth Nordensson. Tävlingskarriären började som treåring 2010 och varje år har Tennis levererat och åter levererat med jämna och fina säsonger. 
- Det är såna hästar man vill ha, som peppar peppar, alltid håller sig fräscha och fortsätter att överraska på en. Tennis är en väldigt trevlig häst och det känns lite synd att hon måste sluta vid årsskiftet, säger Jenny Nordensson. 

Tennis har redan gjort respektingivande 114 starter och har under karriären alltid visats upp i fin författning. Och hade bara reglerna tillåtet hade hon säkert kunna tävla på ett par år till. 
– Hon får bandage på benen och håller sig väldigt fin. För några år sedan fick hon lite behandling i knäna men jag tror inte hon varit behandlad på två-tre år nu. 
– Hon är fortfarande ung i sinnet, hon kan är rädd för saker och är lite barnslig. Men det är bra, hon är inte "dö" i psyket utan leker och trivs. 

Att Tennis fått en lång och fin karriär är knappast någon slump. I Nordenssons fem hästar stora träningslista återfinns Top Model, som också tävlat sedan 2010 och presterat i alla år. 
– De två var fölkompisar och har hela tiden hållit ihop sedan dess. Vi har inte skilt dem åt någon gång och nästa år är tanken att båda ska bli mammor, säger Nordensson. 

Onekligen trivs Tennis fortfarande på tävlingsbanan och kanske blir hennes sista säsong också hennes bästa. 
– Hon brukar vara lite sämre efter vintern och tänt till först på hösten när det varit lite enklare motstånd än under sommaren. Men nu har hon visat jättefin form hela tiden. Hon är uppe i silver nu på V75 men det känns lite för tufft där i sommar och hon får vänta till hösten. Det ska bli spännande att se henne där.

Näst senast kom Tennis 16:e seger i karriären, på Åby från favoritpositionen spets. 
– För att vara så liten är hon väldigt kvick i benen och hon tycker att det är jättekul att gå i ledningen. Hamnar hon för långt bak skiter hon gärna i det, men i spets brukar konkurrenterna i hennes klass få svårt att ta sig förbi. 

I kväll väntar Åby igen och Tennis startar från spår sex bakom bilen i V64-1 över full distans. 
– Hon gjorde det bra senast på Axevalla när hon fick jaga bakifrån och gick i mål på 13,5 full väg. Efter det har hon känts bra i jobb och vi är jättenöjda med henne för dagen. Det är  ingen idé att ta upp från start utan hon får köras framåt och förhoppningsvis kan hon vara med där framme direkt. Då är hon inte borta även om hon möter några bra. Det blir barfota fram och jänkarvagn som på slutet, säger Jenny Nordensson avslutningsvis.  

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS