Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Extra press med en sådan häst"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Formkurvan pekar fortsatt uppåt för stall Kolgjini. På torsdagen blev det två segrar på Åbytravet. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Stamtavlan förpliktigar och på torsdagen visade Upper Face att han inte vansläktas. Efter att ha galopperat i fjolårets enda start var treåringen tillbaka på banan som en vinnare.

Publicerad:

Adrian Kolgjini tog det piano fram till upploppets början. Först då gav han Upper Face marschorder i hopp om att hinna i fatt undflyende Gambling Face.

Försprånget var ansenligt, men Upper Faces löphuvud fällde avgörande kort före mål. Segermarginalen skrevs till ett huvud och klockan visade 1.16,9 över full väg.
– Jag ville ha rygg så länge som möjligt. Loppet kändes kört när Stefan fick köra så pass långsamt, men jag tyckte att min häst visade rätt så fin moral, sade Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.
– Det flöt inte hundraprocentigt när det gick väldigt fort sista 100, men han bet ihop.

"Det ska levereras"

Upper Face står på Lutfi Kolgjinis träningslista och är en häst som stallet har höga förväntningar på. Inte så konstigt med tanke på att treåringen är en son till hambovinnaren Trixton och stjärnstoet Lisa America.
– Det är extra press att komma ut med en sådan häst. Det ska levereras, sade Adrian Kolgjini och berättade vidare att Upper Face fick en längre paus sedan fjolårets debut slutat i galopp.
– Han var väldigt valpig då och skulle springa hem efter 500 meter. Men han har hela tiden visat att han är en fin häst, det är en klassig typ.

Stall Kolgjini hade ytterligare en vinnare på Åbytravet – Il Boscaiolo (e. Lavec Kronos) som höll undan för meriterade tilläggshästar på nya rekordet 1.14,3 – och tillsammans har far och son nu 29 segrar hittills i år. Elva av dessa är tagna i mars.

Torsdagens vinnare på Åby:
Vinci I.M. (e. Cantab Hall) – Peter Untersteiner
Upper Face (e. Trixton) – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
Nixan Run (e. Syrinxian) – Carl Johan Jepson (Emma Holmquist)
Victoria Lane (e. Lindy Lane) – Joakim Lövgren
Toscano (e. Sam Bourbon) – Henriette Larsen (Marc Nielsen Bäk)
Livi Lady (e. Dream Vacation) – Flemming Jensen (Bo Westergård)
Burning Man (e. S.J.'s Caviar) – Christoffer Eriksson (Petri Puro)
Il Boscaiolo (e. Lavec Kronos) – Adrian Kolgjini
Copaca Banana (e. Andover Andover) – Kim Eriksson (Maria Rosenberg)
Caloy (e. Laddie) – Veijo Heiskanen

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS