Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fabrice Souloy nekas licensen tillbaka

Foto: MIA TÖRNBERG
Fabrice Souloy. Foto: MIA TÖRNBERG

Travtränaren Fabrice Souloy kommer att vara avstängd i Frankrike även under 2018. Åtminstone till en början. Souloy har begärt att få proffslicensen tillbaka och börja träna hästar igen men det franska travförbundet SECF säger nej.

Publicerad:

Souloy blev ifjol avstängd i ett år av SECF sedan hans häst Lover Face lämnat ett positivt dopningsprov innehållande kobolt. I fjol sommar lämnade ytterligare ett par hästar positiva dopningsprov i Skandinavien, samtliga med spår av kobolt. Your Highness, Un Mec d’Heripre, Lionel och Timone Ek var dopade under Oslo GP-dagen.

Un Mec d’Heripre lämnade även ett positivt dopningsprov efter tredjeplatsen i Elitloppet på Solvalla. I Norge fick Souloy 10 års avstängning, sedan domen på 15 år överklagats. I Sverige blev den franske tränaren avstängd i ett år och fick en miljon kronor i böter för avsiktligt dopningsbrott. Souloy har överklagat den svenska domen.

SECF hänvisar till artikel 94 i reglementet och ger alltså inte Souloy tillbaka hans proffstränarlicens. Travförbundet hänvisar till att man inlett en egen utredning efter de hårda dopningsdomarna i Norge och Sverige för avsiktlig dopning. Travförbundet skriver i pressmeddelandet att man även kontakt det franska inrikesministeriet om hjälp och råd i ärendet..

Fortsättning följer i dopningshärvan kring Souloy.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.