Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Familjehästen skrällde – ordnade superjackpot

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Det blev kramkalas mellan Claes Sjöström och Li Hanné efter jätteskrällen med Ekebys Ia. Foto: Maria Holmén/TR Bild

V86 brukar ofta vara svårt, men efter 99-oddsaren Ekebys Ia och 34-oddsaren Brottarn var det ”game over” redan efter sju lopp.

Publicerad:

Värsta skrällen levererade Claes Sjöström i V86-6 på Solvalla med Li Hanne-tränade Ekebys Ia (e. Que Pasa). Från rygg på ledande Crazymonsterheart avgjorde ekipaget väldigt enkelt över upploppsrakan. Man var bara streckad på 0,33 procent.
– Det blev oväntat bekvämt till slut. Så fort jag vek ut på upploppet kändes det jättebra, berättade Claes Sjöström.

Li Hanné var inte mindre belåten. I årets 24:e start kom äntligen första segern för Ekebys Ia.
– Det känns underbart. Visst kan man drömma om seger, men jag trodde att motståndet var för tufft den här gången, sade Hanné.
Det kändes säkert extra roligt med den här V86-segern eftersom hästen är både ägd och uppfödd av Li Hanné. Ekebys Ia:s pappa Que Pasa var ju en bra tävlingshäst för Tommy Hanné och har bara tre avkommor.

Näst största V86-skrällen var fyraårige Brottarn (e. Red Hot Dynamite) i V86-5 på Åbytravet. Även här avgjordes loppet efter lucka från vinnarhålet. I sulkyn satt Henriette Larsen. Tränaren Lars Bratell såg smått chockad ut efter segerloppet.
– Jag är överraskad men inte jätteöverraskad, sammanfattade ändå Åbyamatören, som kunde notera vinnaroddset till 34,64.

Efter sex av de åtta V86-avdelningarna kvarstod ett enda system. Detta klarade dock inte Robert Berghs favorit Indra's Secret (e. Love You) i V86-7. Robert Bergh körde snabbt till spets och kunde vinna detta 3140-meterslopp trots en tidig tryckare.
– Jag trodde nästan inte att det skulle kunna gå vägen efter den starten. Men hästen gjorde ett enormt bra lopp. Nu blir det kanske V75 på Åby i nästa start, sade Robert Bergh, som nu har två segrar på lika många starter med det här femåriga stoet.

I V86-avslutningen visade Anders Eriksson fina körhänder när han klarade Morten Waage-tränade Maximus M.M. (e. Beanie M.M.) felfritt genom sista kurvan och sedan spurtade till seger.
– Han sjabblade till lite 400 kvar, så det var nära galopp. Den här hästen gör väldigt sällan ett dåligt lopp, sade Eriksson.

Det var annars Adrian Kolgjini som inledde V86-spelet bakom Jerry Riordan-tränade femårsstoet Key Mom (e. Varenne). Detta från fjärde par ytter.
– Med 150 kvar till mål började tro på seger och hon avslutade snabbt, påpekade Kolgjini.

Conrad Lugauer var på plats på Solvalla med en häst och det blev 100-procentig utdelning i V86-2. Han vann spetsstriden utan problem med Night Brodde (e. Up And Quick) och var sedan ensam på banan på fina tiden 1.12,5a/2140 meter.
– Night Brodde kändes som en vinnare under hela loppet. Han har haft lite problem med sina framben och därför fick vi ta det lugnt ett tag, men nu är hästen rejält på gång. Han kommer säkert att passa bra på Vincennes om vi väljer att prova där, sade Lugauer.

I V86-3 avgjorde Svend Dyhrberg och treåriga stoet Joyo (e. Brad de Veluwe) en tät slutstrid efter en perfekt smygresa i andra par utvändigt. Lars-Åke Söderholm visade i sin tur upp en fin treåring i V86-4 på Solvalla. Från spets såg det väldigt enkelt ut för Donatello Wibb (e. Donato Hanover). Det här var andra segern i fjärde starten.
– Jag var dock riktigt orolig på förhand eftersom han låg på så mycket redan i värmningen. Men hästen ville bara springa ifrån de övriga och skar mållinjen med mycket krafter sparade, sade Söderholm.

Efter två raka onsdagar med jackpot på åtta rätt kan en ensam vinnare nästa vecka på V86 räkna med cirka 26 miljoner kronor när Bergsåker och Solvalla delar på omgången.

V86-utdelning:

8 rätt: jackpot
7 rätt: 423.598 kronor
6 rätt: 4.276 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS