Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Färdigtävlat för Anna Mix

Foto: Malin Albinsson/Maria Holmén/Kanal 75
Anna Mix har tävlat färdigt. Foto: Malin Albinsson/Maria Holmén/Kanal 75

Efter sex säsonger på tävlingsbanan är karriären nu till ända. Anna Mix har gjort sin sista start.

Publicerad:

Den nioåriga fransyskan tjusade travpubliken både på hemmaplan och i Sverige. Här var Anna Mix (e. Ludo de Castelle) i flera omgångar i träning hos Sofia Aronsson och vann bland annat sto-EM på Solvalla 2016 innan hon återvände till Frankrike och segrade i Prix de Bretagne.

Totalt är Anna Mix noterad för 19 segrar och 1,3 miljoner intjänade euro, men nu går Franck Leblancs sto till avel, skriver Equidia.
– Jag blev glad när jag hörde det. Hon är nio år, har tjänat över tio miljoner och har inget kvar att bevisa. Med tanke på att hon strulat en del på slutet tycker jag att det är rätt beslut. Hon kommer att bli en kanonfin mamma, säger Sofia Aronsson.

Vilket är ditt bästa minne från hennes karriär?
– Hon har gett mig så otroligt mycket. Det första starka minnet är när hon gick världsrekord i gulddivisionen under stochampionatshelgen och sedan var det så klart stort när hon vann sto-EM. Det är svårt att toppa en grupp I-seger, men det jag minns bäst är hur hon var som individ, säger Sofia Aronsson och fortsätter:
– Hon var otroligt smart och klok. Och härlig för det mesta. Hon kunde gå lös här hemma och var verkligen inte som alla andra. Det kan man lugnt säga.

Karriären över även för kullkamraten

Equidia rapporterar vidare att Anna Mix kullkamrat, Akim du Cap Vert (e. First de Retz), också har tävlat färdigt. Härnäst väntar i stället avel för hingsten som vann Criterium des 4 ans som fyraåring och som slutade fyra i Prix d'Amérique 2016.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS