Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Färdigtävlat för Francais du Gull

Foto: Claes Kärrstrand/TR BILD
Erik Lindegren skiner ikapp med Francais du Gull efter seger i Bronsdivisionen hemma på Gävletravet hösten 2011. Foto: Claes Kärrstrand/TR BILD

En lång och mycket framgångsrik karriär är till ända. Den fyrfaldige miljonären Francais du Gull har gjort sin sista start. 
– Nästa år kommer han att stallas upp på Björkbackens Stuteri för att betäcka, säger tränaren Erik Lindegren till Gävletravets hemsida.

Publicerad:

Tolvårige Francais du Gull (e. Jag de Bellouet) startade senast i början av maj på Rättvikstravet och det skulle också visa sig bli hans sista lopp på tävlingsovalen. Hästen har haft skadebekymmer under sommaren och nu har tränaren Erik Lindegren beslutat att pensionera sin guldklimp. 
– Tanken var att han skulle vara med i Speedracet på Solvalla under elitloppsdagen, men han som aldrig haft problem med benen slog sig på ett framben och fick en blödning på insidan av en kota och efter att ha gått i hagen hela sommaren vore det inte rätt mot honom att börja träna igång och starta nu under hösten, säger Erik Lindegren till Gävletravet.se.

Francais du Gull, som är uppfödd av Jan Gullberg, har varit hos Lindegren karriären igenom och firat fina triumfer längs vägen. Sin första V75-seger tog han som fyraåring på Bergsåker i februari 2011 och det var bara början.
– Som femåring sprang han in över en miljon kronor och hade sitt överlägset bästa år. Det året slutade han bland annat tvåa i Sommartravets Final och vann Unionsloppet på Färjestad. Han vann även ett större lopp på Momarken där vi fick silverpokaler och fina priser, det var riktigt roligt. Det året tog han klivet upp i Gulddivisionen.

Andra framgångar som sticker ut i den digra meritlistan är andraplatsen i Sweden Cup bakom Mosaique Face år 2014 på 1.10,0 (sprang 1.09,6 som tvåa i försöket) och segern i Färjestads Jubileumslopp (gulddivisionen) år 2015. 

Totalt gjorde hedershästen 155 starter och sprang in 4.134.847 kronor för sina ägare i Stall Åstjärn. Han tog 15 segrar, 29 andraplatser och 17 tredjeplatser. Framöver blir det fullt fokus på avelskarriären som han smygstartade för ett par år sedan.
– Nästa år kommer han att stallas upp på Björkbackens Stuteri för att betäcka, men han kommer alltid att ha sin plats kvar här hemma hos oss, säger Lindegren till Gävletravets hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS