Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Färdigtävlat för stjärnhäst

Foto: ALN
Foto: ALN

Hon tävlade framgångsrikt som unghäst, vann Stochampionatet och tävlade i grupplopp.
Nu är karriären över på grund av skada.

Publicerad:

Det är Per Linderoths Blended Scotch som har gjort sin sista start. Hästen startade så sent som i midsomras, men vid ett rutinjobb några veckor senare var olyckan framme.
– Hästen blev bakhalt mellan fjärde och femte intervallen i ett rutinjobb. Det visade sig att hon skadat gaffelbandet i vänster bak, skadan hon hade som femåring satt i höger bakben. Med tanke på hur lång tid det tar innan hon är fullt återställd togs beslutet att hon tävlat färdigt, säger Linderoth och fortsätter.
– Hon kändes otroligt fin i jobben innan så det kom som en blixt från klar himmel. Nu är tävlingskarriären över, men förhoppningsvis får hon en framgångsrik karriär även i aveln. Däremot blir det inte förrän nästa år som hon betäcks, det blir för sent att betäcka i år.
Blended Scotch har tillsammans med Ariel Boko betytt otroligt mycket för Per Linderoth. Nu är duon båda ur hans träning.
– Det var två tunga pjäser för vår verksamhet, inget snack om saken. Därför blir det här lite av ett mellanår, så är det. Det påverkar årsresultatet mycket och sedan är det tråkigt i och med att vi haft otroligt roligt med hästarna, säger Linderoth och summerar Blended Scotch karriär.
– Det är klart att segern i Stochampionatet är det jag kommer ihåg mest, det är ju en seger som jag aldrig glömmer bort. Sedan har hon tävlat på bra och tjänat mycket pengar.
Per Linderoth har drygt 40 hästar på träningslistan och större delen är unghästar, så förhoppningen är att det ska komma nya stjärnhästar framöver.
– Vi har 13 tvååringar och 14 treåringar, så det finns inte speciellt många tävlingshästar i stallet. Jag ser ändå positivt på framtiden, det måste man göra, avslutar Linderoth.

Blended Scotch tre främsta meriter:

 

1:a i Stochampionatet 2013 - 1.000.000 kronor.
1:a i Fyraåringslopp för Ston, ingående i Solvallaserien VII - 150.000 kronor.
Deltagare i European Championship för Mares - Grupp I-lopp 2015

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.