Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fartfest när Goop vann

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Björn Goop styrde Gocciadoros häst till seger i ett underhållande grupp II-lopp på Vincennes.

Publicerad:

Eros du Chene och Paul Philippe Ploquin satte sannerligen färg på Prix Marcel Laurent (€100 000) när ekipaget drog på i stenhårt tempo i ledningen. Första 600 meterna avverkades på kilometertiden 1.06,4 och första 1100 meterna på 1.09,6. Då satt Björn Goop och Vivid Vise As (e. Yankee Glide) som tvåa i tredjespår. Till slut kunde Goop ta sig fram och överta ledningen, för att kort därpå släppa över den till Excellent och Alexandre Abrivard. Först i andraspår hamnade till slut favoritduon Falcao de Laurma och Vitruvio.
När upploppet kom var det dock ledarhästen som hade greppet. Men när Björn Goop och Vivid Vise As fick fritt från dennes rygg hade Excellent inget svar. Vivid Vise As vann på 1.10,7a/2100 meter. Förstapriset var 45 000 euro.
Vinnaren inledde karriären med att rada upp segrar i Italien för tränaren Marco Smorgon innan hästen flyttades till Sébastien Guarato. Nyligen flyttades hästen på nytt och numera tränas femåringen av Alessandro Gocciadoro. Segern var den andra raka och den tredje totalt på fransk mark. 
Laurent Claude Abrivard-tränade Excellent höll till andrapriset tillsammans med Alexandre Abrivard och Philippe Allaire-tränade Feliciano spurtade in som trea tillsammans med körande David Thomain efter ett lopp i tredje utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS