Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Fasta proppar” även nästa år

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Odin Tabac vann SM och håller till i högsta kallblodsklassen. Här kommer de fasta ”propparna” korrigeras. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Nu är det klart - de omdiskuterade fasta propositionerna för kallbloden blir kvar även under 2017.

Publicerad:

Det var vid ett stormöte i onsdags i Stockholm som representanter från de 14 lokala Sleipnerföreningarna, Rikssleipner, en speciell kallblodspropositionskommitté och ST:s sportchef Petter Johansson samlades. I kommittén ingår Bert-Ola Månsson (regionsportchef), Peter Fahlén (Umåker), Mathias Gustafsson (Trav Gävleborg) och Kaj Närhinen (Romme, Rättvik).
– Vi är överens om en fortsättning med fasta propositioner, även om det kommer att bli vissa korrigeringar, bekräftar Marita Arvidsson, ordförande i Sleipner.

Statistik som talade för en fortsättning var ett plus på antalet startande med 0,44 hästar per lopp mot 2015 och även ökat antal unika hästar i lopp (+ 46). Petter Johansson ska tillsammans med kallblodskommittén nu fortsätta detaljarbetet för att presentera en exakt lösning i november. Bland annat ser de två högsta klasserna (klass åtta och nio) ut att skrotas för att eventuellt ersättas av en gemensam klass plus fri propositionsskrivning. De olika tilläggsgränserna kommer också att ses över och i vissa fall korrigeras.

Läs mer om de ”fasta propparna” i tisdagens nummer av Travronden.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS