Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriten höll - trots allt

Foto: Micke Gustafsson
Foto: Micke Gustafsson

Storsatsande norske hästägaren Erik Christoffersen fick nästan maxutdelning i Habibs Minneslöp (V75-1) på Klosterskogen – men inte utan dramatik.

Publicerad:

Spelad till 1,38 i odds var fyraårige amerikanskan Waffle Cone (e. Muscle Hill) dagens största V75-favorit. Det gick också vägen i årsdebuten för Frode Hamres häst, som tidigt kunde ta hand om ledningen. Väl där framme fick hon bestämma efter behag, då första 1200 inleddes efter långsamma 1.17,7.
– Kanske borde jag ha hållit ett lite högre tempo, men samtidigt hade jag en speedig häst. Nu blev det bara huvud och hals i mål, men jag tyckte hon visade rätt inställning och var fullt godkänd, summerade Frode Hamre, vilken kunde notera segertiden till 1.15,9a/2100 meter.

Det var vinnarhålets Gretzky B.R. som närmade sig mycket sista biten via open stretch samtidigt som även Waffle Cones stallkamrat American Cheque avslutade piggt som trea.
– Det här blev mer spännande än vad jag trodde på förhand. Det berodde nog på det väl låga tempot, sade ägaren Erik Christoffersen, vilken nyligen köpte Söderby Gård i närheten av Arlanda.

Närmast siktar Erik och Frode Hamre in sig på Solvalla.
– Den 17 april ska Waffle Cone starta i ett fyraåringslopp för ston på Solvalla. Hon har även ett lopp för fyrariga ston under Elitloppshelgen, fortsatte Frode.

Förstapriset i Habibs Minneslöp var 125.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS