Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriten kan fastna

Foto: HANOLD/ALN
Collins (längst bort) avgör ofta, men inte med så stor marginal. Foto: HANOLD/ALN

– Spelarna tror att han har kanonläge, men jag är rädd för att vi kan fastna invändigt, säger Lars-Göran Söderberg.
Tränaren till en av lunchens mer betrodda.

Publicerad:

Treårige Collins (V4-2) har fyra segrar på totalt tolv starter och kommer från vinst i Gävle.
– Jag körde honom till spets drygt 1.500 meter från mål och vi fick sedan tryck under vägen, men min häst svarade säkert även om det inte handlade om någon stor segermarginal. Hästen har visserligen aldrig vunnit med stora marginaler och enda knappa förlusten han har kom mot Timbal så det må vara honom förlåtet, säger Bergsåkertränaren i bilen på väg till Bollnäs lunchtävlingar.
– Hästen inledde lovande i våras, men insjuknade precis som resten av stallet under sommaren och de tappade orken totalt. Det är en häst över medlet och därför lät jag honom få lite extra tid på sig. Nu är han igång igen och jag tycker att han är i riktigt bra form, fortsätter han.
Collins tillhör en av favoriterna under lunchtravet, men Söderberg varnar för spåret.
– Alla verkar tro att vi bara håller spets, men innerspår är inte alls idealiskt. Han är stabil och så, galopperna har mer kommit när han blivit bekväm till slut, men lite småsävlig från start och har jag tur kan vi få vinnarhålet. Hästen blir lite snabbare med helstängt huvudlag, men han tar i bättre i sluttampen med halvstängt och med tanke på att jag tror att vi blir överflyglade i vilket fall som helst kör jag troligtvis med halvstäng, berättar han.
Segerchansen?
– Collins har bra "keps" och är nog bäst i fältet, men över den här distansen och från det här spåret betyder det inte att han bara vinner. Men hittar vi loss är han säkert med i segerstriden.
Banunderlag?
– Senast var det krävande bana, men ändå fäste. Tung bana utan fäste är ett minus, men det hoppas jag att vi slipper idag.

FAKTA

Bollnästravet

Bollnästravet
Box 1096
821 12 Bollnäs
Tel: 0278-272 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,9 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 207 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS