Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriten var överlägsen – inbjuden till storlopp

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Catarina Lundström med en inbjudan till Åby Stora Pris. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Ulf Eriksson kunde göra segergest halva upploppet ner. Milligan’s School utklassade konkurenterna.

Publicerad:

Årets upplaga av Axevallalöpningen blev högst odramatisk. Ulf Eriksson och Milligan’s School  blev välvilligt släppt till ledningen av Örjan Kihlström och Mack Dragan. Väl där kunde Eriksson besätta tempot efter behag och efter en behaglig inledningen kunde han höja tempot under slutrundan och då var det ingen som kunde hänga på. När upploppet kom dröjde det inte många meter innan Ulf Eriksson kunde vända sig mot publiken och fira med en lång segergest.
– Han är som en bil hästen. Han har inte stannat sista 50 någon gång när jag har kört så jag tänkte att han inte skulle göra det i dag heller, sade Eriksson om segergesten. 
Segertiden blev 1.12,2a/2640 meter och förstapriset var 200 000.  

Fick en inbjudan

I vinnarcirkeln fanns även Catarina Lundström från Stall TZ.
– Han har faktiskt utvecklats jättemycket sedan fyraåringssäsongen. Det är jättekul.
Även Åbys sportchef Jon Walter Pedersen fanns på plats i vinnarcirkeln och där berättade att han att Catarina Lundström redan hade fått ta emot en inbjudan till Åby Stora Pris.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS