Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoritfall på Bergsåker – Elian Web slog Propulsion

Foto: David Schreiner/TR Bild
Foto: David Schreiner/TR Bild

Propulsion fick nöja sig med andraplatsen på Bergsåker. Finske Elian Web höll favoriten stången och spårade runt om i Zoogins lopp.
– Han är helt otrolig den här hästen, sade tränaren Katja Melkko efteråt.

Publicerad:

Örjan Kihlström lämnade inget åt slumpen. Redan efter 500 meter drog han i högertömmen och körde fram Propulsion utvändigt om ledande Elian Web (e. Like a Prayer).

Tätduon varvade på 1.13,4 och var sedan sida vid sida till ingången av sista sväng. Då ryckte Elian Web och Jorma Kontio åt sig ett försprång – ett försprång som de behöll hela vägen in i mål.
– Det är nästan som derbysegern. Det var så spännande, sade Elian Webs tränare Katja Melkko till Kanal 75.

Elian Web vann på 1.12,4 över 2.140 meter och lade beslag på förstapriset på 150.000 kronor. Närmast bakom föjde Propulsion som försökte att ta upp kampen, men som inte kunde följa vinnaren till slut. 
– Han gör ju alltid ett bra jobb. Även när han inte är topp så gör han ett bra dagsverke. Det är inte samma häst som det är i juli, sedan är det svårt att säga hur mycket som beror på vinter och skor och hur mycket som beror på form, sade Örjan Kihlström.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS