Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoritseger i Washington

Copenhagen Cup-vinnaren Robert Bi spelades till klar favorit i sprinterloppet Prix de Washington och hade inga problem att leva upp till det efter att tidigt fått överta ledningen.

Publicerad:

Robin Bakker körde till ledningen tidigt med Robert Bi (e. Toss Out), men fick en snabbstartade Chapeau (e. Love You) utvändigt om sig. Robin Bakker släppte välvilligt med vetskapen att han skulle kunna gå ut och överta ledningen igen. Efter en snabb öppning på 1.07,4/609 meter, fick han dämpa till 1.10,4a/1.109 meter och då kunde ingen hota honom till slut.

Chapeau blev lämnad med några längder och fick se sig omsprungen av en positiv Uprince (e. Prince d’Espace), som spurtade bra från kön till andraplatsen.

Segertiden skrevs till 1.10,6a/1.609 meter och förstapriset i Prix de Washington var 54.000 euro. Det var första starten sedan sluten av maj för Paul Hagoorts stjärna då han klappade ihop i ett lopp på Vincennes och sedan visade sig ha slem i halsen.

Svenskfödde  Beckman (e. Turbo Sund) slutade femma och var sist i mål av de felfria och inte diskade hästarna efter en resa i femte invändigt. Vincennes (e. Spotlite Lobell) var fyra i mål, men fick inte behålla den platsen för domarna.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS