Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fel häst kom till start – nu har ATG fattat beslut

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

I måndags kom Anders Wallins Ulvsås Philip felaktigt till start i Bollnäs. Stallpersonalen lastade fel häst och Ulvsås Philip startade i stallkamraten Ulvsåsens namn. Frågan om återbetalning från ATG väcktes och nu har spelbolaget fattat ett beslut.

Publicerad:

På V5 var Ulvsåsen spelad till favorit i måndagens sjunde lopp, men på grund av den mänskliga faktorn var det i stället den ostartade stallkamraten Ulvsås Philip som sprang loppet. Misstaget uppdagades dagen efter loppet.

Nu har spelbolaget ATG beslutat om återbetalning till de spelare som gjordes på hästen.
– Det här är mycket ovanligt och vi har beslutat att återbetala insatserna som gjordes på hästen, säger ATG:s Marcus Wahlman i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver ATG att man har fått information från Svensk Travsport, som ansvarar för ID-kontrollen av startande hästar, och även gjort en egen utredning av händelsen och kommit fram till att spelarna som satsat pengar på hästen och förlorat ska få tillbaka sina insatser.
– Återbetalningen av insatserna kommer vara klart senast under nästa vecka, säger Marcus Wahlman.

Pengarna sätts in på kundernas ATG-konton och återbetalningen gäller samtliga spel som Ulvsåsen deltog i: Vinnare, Plats, Tvilling, Trio, V3 och V5. Totalt var det cirka 400.000 kronor spelade på honom.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS