Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fel i ATG:s räknesystem: "Kommer att åtgärda det"

Foto: Skärmdump, ATG.se
Till vänster visas de felaktiga "eventuellt värde-siffrorna", till höger det korrekta värdet. Foto: Skärmdump, ATG.se

Under måndagens tävlingar visades felaktiga siffror från ATG.
Eventuellt värde stämde inte alls överens med verkligheten.
– Vid en felsökning hittades en brist i beräkningsprocessen, säger presskommunikatören Stefan Serrander.

Publicerad:

Det var i samband med spelformen V5 på Solvalla i måndags som ATG:s system visade helt felaktiga siffror. Trots att värdet, efter tre avdelningar, var 75 920 kronor visade fyra ”eventuella värden inför V5-4” på ett lägre belopp. Något som i princip bara kan hända vid delade segrar och därmed inte i förhand.

Inte ens nära rätt

Enligt tabellen skulle vinst favoritspelade Got to Dash innebära ett värde på 8 024 kronor efter V5-4. Hästen vann loppet och det korrekta värdet, som visades i resultatlistan för spelformen, var 86 766 kronor.

– ATG blev under måndagens tävlingar på Solvalla uppmärksammade på att V5:s eventuella utdelningar inför den fjärde avdelningen var felaktiga (av Travronden, reds. anm.), säger presskommunikatören Stefan Serrander.

"Brist i beräkningsprocessen"

På sikt ska det inte kunna ske igen.

– Vid en felsökning av V5:s eventuella utdelningar hittades en brist i beräkningsprocessen som orsakat det ovanliga felet och vi kommer att åtgärda det vid kommande uppdateringar.

Utbetalningar påverkas ej

Någon risk för felaktiga utbetalningar var det dock inte.

– Nej, de eventuella utdelningarna beräknas i en egen separat process i vårt system vilket gör att faktiska utdelningar och värden inte påverkas av detta.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS