Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Felicity Shagwell till USA

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Felicity Shagwell. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Breeders Crown-äventyret blir Felicity Shagwells sista i Sverige. I november flygs hästen över till USA för fortsatt tävlande.

Publicerad:

Via ett pressmeddelande kommer Knutsson Trotting med nyheten av deras miljonärska Felicity Shagwell (e. Maharajah) lämnar Sverige och André Eklundh efter Breeders Crown. Hästen går ut i semifinalen på söndag och en eventuell final avgörs i Eskilstuna 10 november.

I USA kommer Felicity Shagwell att gå i träning hos Åke Svanstedt.
– De begränsade möjligheterna i Sverige för äldre ston, speciellt nyblivna femåringar, är en av huvudanledningarna till att prova lyckan i USA. Dessutom så tror vi på Knutsson Trotting att sprinterdistans och på det sättet som lopp körs – med jämn hög fart – är till hennes fördel, skriver Knutsson Trotting, i ett pressmeddelande.

Felicity Shagwell har tagit sex segrar på 20 starter och sprungit in 1.076.207 kronor.

Till André Eklundh ansluter i stället Knutsson Trottings Gobi Princess (e. Muscle Mass). Stoet gör sin sista start för Anette Lorentzon i Crossroads of America Stakes på Hoosier Park den 1 november. Gobi Princess har under karriären sprungit in 108.725 dollar och är anmäld till lopp som Drottning Silvias Pokal, Stosprintern och Breeders Crown.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS