Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem spetssegrar på GS75: "Härlig resa vi haft"

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

Solvalla anordnade GS75-tävlingar denna söndag och det var spetspositionen som stack ut som segerrecept för dagen.

Publicerad:

Kristian Lindberg med hemmabana Årjängstravet åkte till huvudstadsbanan Solvalla med en häst – och man fick vänta till sista loppet för att äntra banan. Men vad gjorde väl det när det var Kristian Lindberg och Conrads Wilhelm (e. Crazed) som kanske imponerade mest under tävlingsdagen. Efter att ha tävlat jämnt och stabilt under i stort sett hela karriären, ser Conrads Wilhelm ut att vara i toppslag. Från ledningen blev det mycket, mycket enkel seger, favoriten Payet D.E. sågs aldrig med chans att fånga in Kristian Lindbergs nioåring.
– Jag har kört passivt med hästen flera gånger, suttit fast ett par gånger och så vidare, så därför var det skönt att få tillbaka lite i dag. Men att vi skulle sitta i ledningen efter 400 meter, det kanske jag inte trodde på förhand, berättade Kristian Lindberg.

Conrads Wilhelm ingick i Riksallsvenskan under 2015, där tusentals andelsägare följde honom på banan. 100 av dessa andelsägare är kvar i hästen än i dag.
– Hästen tävlar ofta, är väldigt lite behandlad och har öronen framåt hela tiden. Det är en härlig resa vi haft med honom, det är en trevlig häst att ha haft i sitt stall.
– I dag skötte han sig exemplariskt, det går inte vara annat än jättenöjd, säger Lindberg.

Det var karriärens tolfte seger i 92:a starten. Han närmar sig miljonen inkört, det återstår endast drygt 10.000 kronor innan han når något som är lite av en drömgräns för en travare.

Adielsson nöjd med Korpis travare

En annan kusk som verkligen hyllade sin häst, det var Erik Adielsson. Han satt upp bakom Pekka Korpis Arnie Express i GS75-6 och efter att ha hållit upp ledningen från start, var det aldrig någon fara på taket. Hästen gick undan på relativt lätta ben och segern var aldrig i någon som helst fara.
– Det här var verkligen en mysig och otroligt behaglig häst att köra. Det var bara att släppa iväg honom för fullt från start, för att sedan kunna reglera honom att sänka tempot i momentet efteråt. Det var en riktigt bra prestation av en jättetrevlig häst, sade Adielsson.

Det var första gången Erik Adielsson körde hästen. 1.12,6a/1.640 meter blev segertiden och det var femte vinsten i hästens karriär. Andover Hall är far och Pekka Korpis tidigare stjärna Express It är morfar till Arnie Express.

Dubbel till Stefan Melander

Stefan Melander har bra snurr på materialet i stallet. Två segrar kunde han räkna hem från Solvallas tävlingar. Digital Track hade utrustats med blinkers, vilket hon svarade fint på. Örjan Kihlström såg ut att finåka till seger i ett lopp för fem- och sexåriga ston med 40.000 kronor i förstapris.

Örjan Kihlström var även den kusk som satt upp bakom Stefan Melanders andra vinnare för dagen. Body Contact har lite speciell stam. Med Rose Hill Dream som mor är hon en av få hästar i Sverige med Taurus Dream som morfar, eftersom Taurus Dream tragiskt dog 2012, troligtvis på grund av transportsjuka.

Denna söndag var det hur som helst dags för Body Contact att avlägga maiden. 1.16,1/2.140 meter blev vinnartiden.

I övrigt...
...styrde Sofia Adolfsson in Anna Sedströms Upside Down Cake (e. Jaded) till seger i ett montélopp. Spets var segervapnet för sjuåringen som därmed har två segrar och ett andrapris på fyra starter under sadel.
...blev segern säker för Patrik Jacobssons Enjoy's Jagger. Sonen till Enjoy Lavec kördes förtjänstfullt av Ulf Eriksson, och precis som "vanligt" denna tävlingsdag, var det tätpositionen som gällde för vinst.
...tog tyskfödde Horatio Fortuna (e. Love You) sin tionde seger i karriären. För tränare, ägare och kusk Roman Matzky visade han fin inställning och tog andra raka segern.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS