Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femfaldig miljonär allt närmare start

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Deltagare i The Hambletonian, vinnare av Fyraåringseliten på Solvalla och tvåa i Olympiatravet, bland annat. Nu är topphästen allt närmare start.

Publicerad:

Amerikanskfödde Giveitgasandgo (e. Yankee Glide) tjusade många redan på andra sidan Atlanten, då i träning hos John Butenschoen. Som tvååring vann han final av Pennsylvania Sire Stakes och tjänade en dryg miljon, för att senare vara med i de större loppen som treåring, men utan att lyckas fullständigt.

Som fyraåring flyttades hästen till Frode Hamre, där han skördade framgångar och kom att tjusa publiken även på denna sidan Atlanten. Han slutade tvåa i Olympiatravet bakom Ringostarr Treb och vann Fyraåringseliten på Solvalla på 1.09,5/1.609 meter. Under senhösten/vintern 2018 skadade sig däremot Giveitgasandgo och han har sedan dess inte synts till på tävlingsbanan.

Under måndagen var det däremot dags igen – nu i regi Thomas Uhrberg. Hästen klarade sitt kval – ett kval som Giveitgasandgo med lätthet kom i mål i på tiden 1.16,7/2.140 meter. Därmed är hästen godkänd för start igen, efter sitt drygt ett år långa tävlingsuppehåll.
– Han har varit på en del veterinärbesök, vi har kollat av gaffelbanden varannan månad i stort sett. Allting har fungerat fint och han var väldigt spänstig och fin i dag, så det var jag nöjd med, berättade Thomas Uhrberg för TV4 efter kvalloppet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS