Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte raka för löftet som nu jagar en miljon

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Treårige Upset Face tog femte raka segern för Lutfi Kolgjini. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Lutfi Kolgjini vann det sista kvalloppet i Breeders Course på Jägersro med Upset Face, som går till Solvallas miljonlopp som obesegrad.

Publicerad:

Hela en miljon väntar på vinnaren i finalen av Breeders Course, tillika Treåringseliten under Elitloppshelgen. En häst som definitivt vill vara med och slåss om dessa pengar är Adrian Kolgjini-tränade Upset Face (e. Joke Face). Före V86-tävlingarna i kväll på Jägersro segrade hästen från ledningen för Lutfi Kolgjini i sista kvalloppet på nya rekordet 1.13,2a/2140 meter.
– Han utvecklas för varje start. Hästen har vunnit på 1.16-tider tidigare, men när han nu ska möta tuffare hästar framöver är det dags att ta nästa steg i utvecklingen, sade ”Ludde”, som gasade på rejält under slutrundan.

”Ludde” har suttit i sulkyn vid fyra av de fem segrarna och verkar få förnyat förtroende av tränaren Adrian Kolgjini.
– Jag vet att pappa gillar att köra den här typen av hästar och han måste få fortsätta så länge han är obesegrad med Upset Face, sade Adrian.

Upset Face halvbror, Sweden Cup-vinnaren och Elitloppstvåan Mosaique Face, kunde ju konsten att tjäna fina pengar sista helgen i maj på Solvalla!

Bakom Upset Face avslutade Per Nordströms Goofy Sisu (e. Even Better Odds) bra till den andra finalplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS