Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte största skrällen någonsin

Foto: MARIA HOLMÉN
Kaj Widell var inte förvånad efter att han styrt jätteskrällen Toralf Jubb till seger i går. Foto: MARIA HOLMÉN

Toralf Jubb sköt till rejält över upploppet i V86-5 och likaså värdet när den femte största V86-skrällenl var ett faktum.

Publicerad:

Med en streckprocent på 0,34% rensade Kaj Widell tillsammans med Toralf Jubb (e. Alf Palema) rejält i kuponghögen under gårdagens V86-omgång på Lindesberg. Travrondens egen statistikguru Jens Sjödén konstaterade på Twitter att det bara hänt vid fyra tillfällen tidigare att en mindre streckad häst vunnit på V86. Vinnaroddset landade på hela 95,42 gånger pengarna. 

– Jag körde Toralf Jubb i heatlopp nyligen och då galopperade han i första sväng i båda loppen, men gick sedan bra i skymundan. Till denna start hade vi gjort lite förändringar, förutom ett par lätta framboots tävlade hästen utan skor och skydd på benen. Då sprang han mycket friare och fick det att flyta bättre så jag är inte helt förvånad att han vann, sade Kaj Widell om den av Micael Broberg-tränade hästen.

Micael Broberg var inte heller han särskilt förvånad. I Travrondens inför-intervju lät det så här innan gårdagens start: 
- Toralf Jubb var jätteduktig sist i både försök och final och det var tråkig att han galopperade. Kaj var ganska säker på att hästen fastnade i utrustningen och därför kommer vi att köra honom helt utan skydd denna gång. Jag tror att han kan vara med rätt långt fram. Form har han och raden är jättemissvisande.  Det blir barfota bak och eventuellt rycker vi framskorna också denna gång, sade Micael Broberg. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS