Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ferrarin är tillbaka

Foto: Roger Svalsröd/TR Bild
Ferrari B.R. vann direkt i sin tävlingscomeback. Foto: Roger Svalsröd/TR Bild

Världsrekordhållaren Ferrari B.R. var i eftermiddag i Bergen tillbaka som en vinnare igen.

Publicerad:

Skadedrabbade sexåringen Ferrari B.R. (e. Muscles Yankee) hade inte startat sedan den 17 november förra året när tränaren Per Oleg Midtfjeld tog ut hästen i Ove Wassbergs Äreslöp i Bergen. Från spår nio bakom bilen blev det en resa i tredje par utvändigt samtidigt som ledande andrahandsfavoriten Always On Time öppnade första 500 på 1.08,8 och det inledande varvet efter 1.11,9.
– Vi gynnades av det höga tempot, men det var ändå starkt gjort av Ferrari B.R. att vinna efter ett så långt tävlingsuppehåll. Hästen hade bara fyra-fem jobb i kroppen inför det här och inte i några höga tempon. Jag känner mig framför allt väldigt lättad just nu, sade Midtfjeld, vilken inte hade långt till tårarna.
– Jag kände 100 kvar att vi nog skulle hinna fram och besegra Always On Time.
Segertiden blev 1.11,8a/1600 meter och förstapriset var 70.000 norska kronor. Frågan är vilken nästa uppgift blir?
– Det minsta problem vi har är att hitta lopp. Nu gäller det att han står på fyra friska ben i morgon och sedan ta det hela därifrån, svarade Midtfjeld.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS