Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ferrarin vintertränar – då blir det comeback

Foto: Roger Svalsröd/TR Bild
Foto: Roger Svalsröd/TR Bild

Efter ett motigt slut på fjolåret är Per Oleg Midtfjeld nöjd med Ferrari B.R. för dagen.

Publicerad:

Ferrari B.R. (e. Muscles Yankee) skadade sig i Copenhagen Cup förra året och efter det har den norska stjärnan inte riktigt lyckats hitta tillbaka. Efter att ha förlorat ett vanligt V75-lopp på Bjerke i november blev hästen struken inför den tilltänkta starten efteråt. Nu vintertränar sexåringen för fullt och för tgn.no berättar tränaren nu att siktet är inställt på en årsdebut i mars.
– Alla proverna på Ferrari B.R. har varit bra nu. Vi kör intervaller med honom två gånger vi veckan. Nu har det varit stabila vinterförhållanden. Bara hästen har brodd och bra fäste är det helt suveränt att träna under förutsättningarna nu. Han ser rytmisk och fin ut. Han står inne i svenska silverdivisionen, men vi siktar på start på hemmabanan under unionstravet i Steinlagers Äreslöp. Det tror jag kan bli en passande uppgift, säger Per Oleg Midtfjeld till tgn.no. 
Steinlagers Äreslöp körs på Momarken lördagen 23 mars.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS