Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fick sår av spik i gästbox

Foto: Privat/Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Privat/Lars Jakobsson/TR Bild

Under onsdagen tävlade Lars D Carlsons Exit Angot i det avslutande loppet på Vaggerydstravet.
Efter loppet skadade sig hästen till följd av utstickande spikar i gästboxen.

Publicerad:

Två dagar efter olyckan, mår ändå Exit Angot väl. Ägare Tony Harkén valde att publicera en bild på skadorna i Travgruppen på Facebook, men som tur är, är skadorna endast ytliga.
– Det ser nog kanske värre ut än vad det är, det var som tur var inte djupt, så det har räckt med att använda jodopax för att rengöra såret. I dag mår hästen bra och förhoppningen är givetvis att hästen ska vara tillbaka på banan inom kort igen, säger tränare Lars D Carlson.

Samtidigt, trots att det nu gick förhållandevis bra, riktar Lars D Carlson viss kritik.
– Det är klart att det inte ska kunna gå att göra sig illa i en gästbox när man är på trav. Gästboxarna runtom i landet tycker jag varierar en hel del i klass, och nu hände det som inte får hända. Det var första gången det hände för mig, men det är klart att man hört om sådana här olyckor och incidenter tidigare.

"Beklagligt att sådant här sker"

På Vaggerydstravet ser man allvarligt på incidenten, även om skadan inte blev så stor.
– Som jag förstått det har hästen bara fått ytliga skador, vilket är skönt att veta. Samtidigt är det beklagligt att sådant här sker, och extra beklagligt är det när vi faktiskt lagt ner extra krut på att inspektera gästboxarna inför säsongen. Uppenbart har vi inte gjort det tillräckligt noga, och så fort jag fick reda på vad som skett, så påbörjade vi arbetet att kolla igenom alla gästboxar igen, säger Daniel Islann, styrelseledamot Vaggerydstravet.

Kontakten kommer fortsätta mellan Vaggeryd och kretsen kring Exit Angot, för att se så att allting går i rätt riktning gällande läkning.
– Vi skulle höras av i nästa vecka för att kolla av hästens välbefinnande. Vi som bana tar givetvis fullt ansvar för det inträffade, men skönt var det att ägare och tränare visade stöttning, i en tråkig situation.

Anledningen till hästens sår på huvudet beror med all sannolikhet på ett par spikar som stack ut i gästboxen.
– Vi har vattenfast plyfa i bakdelen av en del boxar och med tiden så finns det risk för att spikarna rör på sig. Det var djupt olyckligt, och jag hoppas givetvis att allt ska vara i ordning till nästa tävlingsdag. I övrigt anser jag att Vaggeryd rent generellt har ganska hög kvalité på gästboxarna, även om man alltid kan önska mer, säger Islann.

Hoppas på snabbt tillfrisknande och start på V75

Hästens ägare, Tony Harkén, hoppas på snabbt tillfrisknande.
– Förhoppningen är att han ska kunna vara med på V75 under midsommarhelgen, på Kalmartravet. Men det viktigaste för mig, det är att hästen mår bra. Det är det som betyder något i slutändan. Men klart, tankarna om vad som hade kunnat ske, har ju lyfts upp i huvudet någon gång, säger Harkén.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS