Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fin avslutning av Västerbo Highscore

Foto: ALN
Fin avslutning grundlade segern för Västerbo Highscore. Foto: ALN

Nuncio var den stora behållningen på Axevalla. Men det var ett flertal andra V75-vinnare som också imponerade.

Publicerad:

Nuncio gjorde comeback efter fem månaders uppehåll och gjorde det på bästa sätt. Inledningsvis gav Björn Goop Ulrika Wällstedts Swimming Pool (e. Revenue) ett fint rygglopp och när det skulle till att avgöras över Axevallas långa upplopp var den sexårige valacken starkast. Detta var hästens tionde triumf i karriären. Swimming Pool kom i mål på 1.17,3a/2.640 meter.
– Det är helt fantastiskt att den här hästen får sätta pricken över i:et. Det var kärlek vid första ögonkastet när vi köpte honom på auktionen och jag är väldigt lycklig just nu, säger Ulrika Wällstedt.

Klass II-loppet blev minst sagt händelserikt kantat med många galopper. Dacia Scoop galopperade i ledningen i första sväng, men var trots det tillbaka i den främre träffen av fältet in på upploppet. Där tröt dock orken och Örjan Kihlströms styrning slutade till sist sjua. Segrade gjorde i stället Björn Röcklinger-tränade Västerbo Highscore (e. Kiss Francais) som gick undan i fin stil över upploppet. Hästen tog sin andra seger i karriärens tionde start.
– Jag hade lite svårt att få fart på honom från start och tappade 15 meter från början, men sedan kom vi upp i rygg och då kändes det bra. Han var väldigt stark och det fanns krafter kvar i mål, säger Ulf Eriksson.

Othala (e. Tap In) kördes till spets med 2000 meter kvar till mål av sin kusk Johnny Takter. Tempot var sedan beskedet och första varvet öppnades på 20,9. I sista sväng ryckte Takter undan med den Petri Puro-tränade hästen och ingen av konkurrenterna hade förmågan att gå i närkamp över upploppet. 
– Det blev enkelt över upploppet. Banan är krävande och konkurreterna var kanske lite extra försiktiga med tanke på banan. Det är fin styrka i den här hästen, säger Johnny Takter.

Under lördagen kördes också ett lärlingslopp på V75-kupongen och det blev ett händelserikt sådant. Kevin Oscarsson och Pokemon Ås såg ut att ha allting klart i ingången av upploppet, men orket tröt ordenligt den sista biten och Önas Ida (e. Laddie) och Maxime Marais kunde slutligen ta sig förbi och vinna på ett enkelt sätt. Tränar gör Axevallas Lars Grönberg.
– Jag är väldigt glad. Hon gör hela tiden sitt bästa och är verkligen en duktig häst. Det här är definitivt det största jag varit med om hittills i karriären, Maxime Marais.

Robert Bergh har en fin häst, både bild- och tävlingsmässigt, i Balfour (e. Scipion du Goutier). Under lördagen tog hästen en fin seger i lördagsloppet tillsammans med tränaren själv i sulkyn.
– Ibland tror man att han hittat ett helt perfekt lopp för sin häst, men sedan så dök det upp en massa fina hästar i startlistan. Men min visade sig vara bäst. Hästen kommer att fortsätta att tävla här hemma i Sverige, säger Robert Bergh om den franskstammade Balfour.

Globalsatisfaction (e. Kadabra) debuterade i silverdivisionen under lördagen. Och detta på bästa sätt. Trots att Ulf Ohlssons styrning satt fastlåst under stora delar av loppet. Ett flertal galopperade öppnade dock upp fältet och Globalsatisfaction hittade loss och avslutade till en klar seger.
– Vi kunde inte vara med från början och det var nära galopp också. Vi satt väldigt pyrt till och det såg mörkt, men det löste sig efter att en konkurrent galopperade och då kom luckan, säger Ulf Ohlsson.

V75 – Axevalla

Rätt rad: 6–11–11–7–11–8–1

Utdelning:

7 rätt: 241.936 kr

6 rätt: 1.263 kr

5 rätt: 83 kr

Omsättning: 83.221.945 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.