Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fin kväll för Kaj Widell

Foto: ALN
Kaj Widell tog en dubbel inom V64. Här med Tiger Williams. Foto: ALN

Kaj Widell ramade in tisdagens V64-omgång i Eskilstuna. Han inledde med att sätta dit Hans R Strömbergs Bottnas Commandeur och avslutade med att vinna med Rättvikstränarens Tiger Wiiliams.

Publicerad:

Det blev en enkel seger för Kaj Widell och Hans R Strömbergs Bottnas Commandeur (e. Quevert). Ekipaget attackerade 700 meter från mål och kopplade enkelt grepp om ledaren Julio de Luxe över upploppet.
– Han visade fin uppfattning och ställde sig efter att ha slagit ihop. När jag vred på sista bortre långsidan kände jag ett ordentligt tryck i honom, säger Kaj Widell.

Widell nöjde sig inte med den segern. Konstellationen Strömberg/Widell segrade även med Tiger Williams (e. So Perfect) som stod för en rejäl sista runda när han svepte fältet.
– Det är otroligt tacksamt att köra sådana här hästar. Han vann relativt enkelt med tussarna kvar. Jag kände att jag hade kvar i tömmarna in på upploppet och kände att det skulle gå vägen, säger Kaj Widell.

Petri Salmela ryckte skorna på Eurythmic Sisu (e. Quite Easy U.S.) vilket visade god effekt direkt. Den treårige valacken, som inte varit bättre än trea tidigare, tog en överlägsen seger från ledningen på den fina tiden 1.14,5a/1.640 meter.
– Det gick fort runt första sväng, men min häst var mycket bättre idag. Innan har han varit het och osäker, men denna gång var han väldigt lugn och det gjorde stor effekt att köra honom barfota runt om, säger Jorma Kontio.

Pablo Andover (e. Andover Andover) snabbstartade till ledningen för Bengt L Axelsson och ekipaget tog en säker seger från spets. Segertiden skrevs till 1.12,9a/1.640 meter.

Efter en snabb attack i tredjespår halvvarvet från mål av Anna-Karin Rundqvists Bison Spiro (e. Sinou Madrik) blev segern enkel. Det här var hästens första seger för året i det sjätte försöket.
– Vi fick ett bra lopp och sen svepte han bara runt dem. Hästen har känts bättre än någonsin hemma. Känslan över upploppet var verkligen härlig, säger Anna-Karin Rundqvist.

Troels Andersen sände Kitspirit (e. Credit Winner) till spets och fick öppna varvet i behagligt 1.20-tempo. Trots det lugna tempot utmanades ekipaget rejält av Alvena Ullabella över upploppet, men Kitspirit sträckte på sig och höll undan på 1.16,1a/2.140 meter.
– Hästen gjorde det bra, sen tjabblade jag lite på upploppet och hon stannade till lite. Det blev lite grus i maskineriet i slutet av fjolåret, men nu har hon kommit igång igen, säger Troels Andersen.

I karriärens fjärde start tog Björn Goops C.C.Side (e. Viking Kronos) sin första seger. Goops adept kom i mål på 1.19,3/2.140 meter och vann med stor marignal. Markus B Svedberg tog en dubbel på hemmabanan den här kvällen. Han inledde med Shestheone Trot (e. From Above) som vann direkt i debuten och följde sedan upp med Dame Dream (e. Pastor Stephen) som avlade sin maiden i den tionde starten. Samuel Rehn tog en säker seger med sin egentränade Phototoy (e. S.J.'s Photo). Det här var den fyraårige hingstens tredje seger i det tionde försöket. Kjell Wallin körde distinkt till spets med Joyful Step (e. Sahara Dynamite) och ekipaget behöll den positionen hela vägen. Lars G Andersson tränade det fyraåriga stoet som tog sin andra seger i karriärens femte framträdande

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS