Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fin National du Trot-spurt

Foto: MIA TÖRNBERG
Bon Copain tog sin största seger hittills i Grand National du Trot. Foto: MIA TÖRNBERG

I den sjunde etappen av löpningsserien Grand National du Trot kunde Francois Lecanu spurta till säker seger bakom Thierry Raffegeau-tränade Bon Copain.

Publicerad:

Efter 13 raka starter utan seger kom alltså fullträffen för sexårige Love You-sonen Bon Copain. Senaste vinsten togs i november förra året i Nantes och största segern före dagens lopp var den i Prix Felicitas på Vincennes i slutet av september 2015 (31.500 euro i förstapris). Körande Francois Lecanu serverade Bon Copain en fin smygresa i andra/tredje par utvändigt och kunde vänta med slutattacken till upploppsrakan. Där galopperade ledande Blooma d'Heripre (e. Rolling d'Heripre) samtidigt som favoriten Belline d'Urzy (e. Otello Pierji) inte räckte mer än till fjärdeplatsen efter att först ha släppt ledningen och därefter fått dödens/andra ytter.

Det var istället en smygkörd Africain (e. Oardo) som från tredje par invändigt hittade luckan och spurtade in som tvåa, dock aldrig nära vinnaren. Förstapriset var 40.500 euro och segertiden stannade vid 1.12,7/2.550 meter. Det här var Bon Copains nionde seger hittills i karriären, men den första i år.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS