Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fina dagar på Karlshamn

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Kim Eriksson är årets kuskchampion på Karlshamn. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Karlshamnstravet arrangerade årets två tävlingsdagar under onsdagen och torsdagen. Flera banrekord sattes, Kim Eriksson slutade som kuskchampion och Torbjörn Jansson blev historisk.

Publicerad:

Tävlingarna på Karlshamn inleddes under onsdagen med en minnesceremoni för banans bortgångne grundare Tom Stenholm. Att tävlingarna sedan skulle bli så bra som möjligt var förhoppningen, med tanke på Karlshamnstravets osäkra framtid, menade banans kassör Per Håkansson när Travronden pratade med honom. Tävlingarna för i år är över och vi får hoppas att detta inte var banans sista. Oavsett kan vi konstatera att det bjöds på flera fina prestationer.

 
Nioåriga hästen Devs d'Amerique började med att sätta nytt banrekord, med Peter Ingves i sulkyn, i onsdagens lopp fyra. Segertiden på 13,6a/1.680 meter innebar banrekord för för äldre hingstar och valackar.
 
På torsdagen sattes ytterligare rekord. Först ut var Wingait C.H. tillsammans med Stefan Persson. De gick i mål på 1.13,3a/1.680 meter och är nytt noterat banrekord alla kategorier. Thewayiam Ås tangerade onsdagens banrekord för äldre hingstar och valacker på 1.13,6a/1.680 meter i lopp fem, med Torbjörn Jansson i sulkyn. Fart Kloster och Camilla Sphur Jenson gick i mål på 15,1a/1.680 meter i lopp sex, vilket betydde banrekord för äldre hingstar och valackar i monté. J.A.Connie Bell slog även hon nytt banrekord med 1.16,7a/1.680 meter för treåriga ston. I sulkyn satt Mantorpstränaren Kim Eriksson – som med segern slutade som Karlshamns kuskchampion för andra året i rad. 
 
Med tre segrar är Eriksson den segerrikaste kusken på banan 2016, följt av Stefan Perssons och Torbjörn Janssons två segrar. Jansson lyckades även att bli historisk efter sina segrar och är numera den förste kusk genom tiderna att ha vunnit på Sveriges samtliga 33 travbanor.
 
Segerrikaste kusk/ryttare Karlshamn 2016
1. Kim Eriksson – 3 segrar – 1 andraplats – 1 tredejplats
2. Stefan Persson – 2 segrar – 1 andraplats – 1 tredjeplats
3. Torbjörn Jansson – 2 segrar – 1 andraplats – 0 tredjeplats
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS