Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fina genrep av svenska hambohopp

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Åke Svanstedt har det väl förspänt inför Hambletonian och Hambletonian Oaks. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Hambletonian Stakes närmar sig med stora steg och i helgen genrepade flera svenskhopp med framgång. 

Publicerad:

Under fredagen var Gimpanzee (e. Chapter Seven) tillbaka på banan och Marcus Melanders skjutare kom till Tioga Downs med elva segrar på elva försök. Nu gällde det ett försök inom New York Sire Stakes och Gimpanzee tog snabbaste vägen till mål och sin tolfte raka seger med Brian Sears i sulkyn. Duon dundrade till spets från spår fem och efter att ha hållit ett jämnt tempo där framme drog Gimpanzee undan till en klar seger före Mr Vicktor på 1.10,1a/1609 meter.  Åke Svanstedts Captain Krupnik inledde med en startgalopp för Jim Morill Jr men ordnade en fjärdeplats till slut på 1.11,5a/1609 meter. Den samlade prissumman i loppet var 59.800 dollar.

Stall Svanstedt fick snabb revansch kort senare med Cavill Hanover (e. Muscle Mass) som likt Gimpanzee siktas mot hambot nästa lördag. Jim Morill Jr skickade valacken till spets med varvet till mål på 1000-metersbanan och därifrån blev det säkert till slut på 1.11,7a/1609 meter, på en bana som inte var som snabbast för dagen. Lucas Wallins Quicksilvr Bluechip slutade trea med Wally Hennessey efter en resa i tredje invändigt. 

Framgångarna för Melander och Svanstedt fortsatte under lördagens race på Meadowlands med varsin tränarseger i Tompkins-Geers (50.450 dollar i samlad prissumma i respektive division).

Green Manalishi (e. Muscle Hill) fick nöja sig med en andraplats i Stanley Dancer Memorial senast bakom Swandre the Giant men var nu tillbaka på vinnarspåret. Tim Tetrick styrde fram till ledningen halvvägs till mål och Green Manalishi höll undan på ett bra sätt på tiden 1.10,1a/1609 meter. Åke Svanstedt med Sheena's Boy närmade sig lite sista biten från rygg ledaren och landade på 1.10,2a/1609 meter. 

Svanstedts Marseille (e. Muscle Hill) har gått från klarhet till klarhet under året och följde upp skrällsegern i Earl Beal Jr. Memorial med en ny triumf. Tillsammans med sin tränare i sulkyn tog hingsten hand om ledningen i sin division av Tompkins-Geers och med 700 meter till mål kom stallkamraten Soul Strong upp utvändigt med Dexter Dunn. Soul Strong höll strålande i dödens och utmanade hela upploppet ner, men Marseille sträckte på sig till seger med en halv längd på 1.09,5a/1609 meter. 

Favoriten i loppet och en av de snackhästarna inför hambot, Tony Alagnas Pilot Discretion, blev framdragen av Soul Strong men fick nöja sig med tredjeplatsen före Per Engbloms Osterc som tog fjärdeplatsen med Jimmy Takter i sulkyn. 

Svanstedt vann svenskduell

Årets upplaga av Hambletonian Oaks ser ut att bli en öppen historia. Jim Campbells obesegrade löfte Millies Possesion (e. Possess the Will) får bära favoritskapet men bakom finns flera starka utmanare. Några av dem visade upp sig i de tvåa stoavdelningarna inom Tompkins-Geers på Meadowlands och i den ena divisionen höll sig Åke Svanstedt framme med Golden Tricks (e. Trixton). Ekipaget övertog ledningen från Per Engbloms Beautiful Sin med dryga halvvarvet till mål och det skulle handla om de två täthästarna i slutstriden. Beautiful Sin bjöd upp till dans med en strålande avslutning på insidan men fick ge sig med en halv längd. Duktiga Golden Tricks kom hem på 1.09,9a/1609 meter. 

I den andra divisionen segrade Paul Kelleys Seaside Bliss (e. Cantab Hall) på 1.09,5. Dexter Dunn ledde länge loppet med Svanstedts Personal Paradise men ekipaget fick sträcka vapen över upploppet sista 200 meterna. Seaside Bliss som serverats en smörresa i vinnarhålet av Marcus Miller avgjorde enkelt till vinst före Ron Burkes Sonnet Grace och Julie Millers American Kronos.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS