Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finalfältet till Drottning Silvias pokal – försök för försök

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Storfavoriten levererade och en storskräll avslutade – så kördes försöken till Drottning Silvias Pokal.

Publicerad:

Totalt körs tre uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal. De fyra främsta i varje går till final och förstapriset i försöken är 150 000 kronor. 

Uttagningslopp ett:

Jorma Kontio tog enkelt hand om ledningen med Timo Nurmos-tränade Zourane Kronos. Örjan Kihlström och Daniel Redéns Conrads Rödluva kunde ta över ledningen lika enkelt strax därpå. Sedan var den duon etta och tvåa i mål. Conrads Rödluva vann hur säkert som helst efter att ha varvat på 1.15,7 och sedan gått i mål på 1.13,8a/2140 meter. 
– Hon kändes jättefin, så fin hon kan göra. Hon är ganska lugn och avslappnad och hon gör det man begär av henne, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln. 

Till final: Conrads Rödluva (etta), Zourane Kronos (tvåa), Activated (trea), Miss Sober (fyra).

Uttagningslopp två:

Fantasia Sisu kördes i ledningen och Zeta Kronos fick gå utvändigt med Mattias Djuse-tränade Racing Brodda i rygg. Den sistnämnda kunde via en slutsväng i tredjespår avgöra tillsammans med Rikard N Skoglund och gå undan till en säker seger. Klockan stannade på 1.13,0a/2140 meter.
Zeta Kronos höll starkt till andraplatsen. 
– Hon är en tanks tycker jag,  både stark och snabb och hon har en bra inställning till att tävla. Det är en komplett häst, sade Rikard N Skoglund i vinnarcirkeln. 

Till final: Racing Brodda (etta), Zeta Kronos (tvåa), Intake (trea), Convivial Church (fyra)

Uttagningslopp tre:

Felicity Shagwell fick varva på 1.15,1 med favoriten Fanny Chenal snett utvändigt. Den sistnämnde hade ingenting med striden att göra när allt skulle avgöras. Istället fick André Eklundh och Felicity Shagwell se sig passerade på insidan av Zeta Wise As och Kevin Oscarsson som hade fått loppet i rygg på ledaren. Segertiden skrevs till och därmed har Fredrik Linder en häst i finalen av Drottning Silvias Pokal och en i finalen av Kungapokalen. 

– Hundra kvar förstod jag att vi skulle vinna men jag började få känsla redan 300 kvar när jag hade fulla linor, sade Kevin Oscarsson i vinnarcirkeln. 

Till final: Zeta Wise As (etta), Felicity Shagwell (tvåa), Dancingqueendiablo (trea), Dallas As (fyra)

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS