Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finalseger för Eriksson och Intake

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Queen of Sand och Stefan Söderkvist vann Bertil Knutssons minneslopp. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Andra segern i karriären och den första på nästan två år. På lördagen slog Intake till igen – vid ett väl valt tillfälle. Finaltriumfen i Diamantstoet på Åby var värd en kvarts miljon kronor.
– Det här är det största vi har vunnit, sade tränaren och körsvennen Jörgen S Eriksson.

Publicerad:

Staro Miami, Zeta Wise As och så Activated i Drottning Silvias Pokal. Det är inga dussinhästar som Intake (e. Maharajah) har förlorat mot i år. I lördagens final i Diamantstoet slapp hon dock kulltopparna och då visade sig Jörgen S Erikssons häst vara tuffast.

Eriksson körde fram utvändigt om ledande Alva Palema med varvet kvar till mål. Ett drag som visade sig vara vinstgivande. När ledaren vek in årorna i sista sväng tog Intake över och höll sedan undan via 1.14 blankt över 2.160 meter.
– Hästen gjorde ett enormt lopp. Det var snudd på att vi blev hängandes, men vi kom ned i näst sista sväng. Det var avgörande, sade Jörgen S Eriksson.

Efter att ha vunnit i sin tredje start som tvååring har Intake gått segerlös fram till nu. Men det har som sagt sina förklaringar.
– Hon har mött de bästa och det är en fruktansvärd kull. I en normal kull – utan sådana som Wallins häst och Rödluvan – hade hon väl varit runt 15–20:e häst. Nu är hon snarare topp 40 även om hon kanske klättrade lite nu efter segern.

"Växer två decimeter när han får tävla"

Emilia Leo spårade runt om i Åby Stora Montépris med Star Advisor Joli (e. Look de Star). Segern var fuxens fjärde på sex starter i disciplinen och togs på tiden 1.12,2 över 1.640 meter.
– Det var en fröjd att åka med. Han är så fin den här hästen, sade Leo i vinnarcirkeln.

Sofia Aronsson vann Åby Stora Montépris med Organdi d'Or både 2013 och 2014 och tog nu sin tredje tränarseger i löpningen.
– Han är tio år och älskar fortfarande det här mer än något annat i livet. När han vet att han ska ut och tävla blir han kung och växer två decimeter, sade Aronsson.

Queen of Sand fällde favoriten

Favoriten Visa As fick en dryg inledning i tredjespår i Bertil Knutssons minneslopp för ston. Först efter 700 meter kom hon och Alessandro Gocciadoro till spets och en kurva senare visade klockan 1.10,5 på varvet.

Visa As höll sedan till mitten av upploppet. Då kom Stefan Söderkvist och Queen of Sand (e. Maharajah) med högre fart ute i banan och avgjorde i god tid före mål.
– En sådan här häst får man kanske bara en gång i livet, jublade tränaren Camilla Jonasson och berömde sedan kusken.
– Jag måste tacka Stefan, han kör alltid henne så fint.

Segertiden skrevs till 1.12,4 över full väg.

Cracchiolo vann lärlingslopp

I Travrondens Lärlingselit gick segern till Damien Hanover (e. Explosive Matter) som tränas av Magnus Dahlén. Fyraåringen kördes av Christian Cracchiolo och vann på tiden 1.13,9 över full väg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS