Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Finns inget negativt"

Foto: HANOLD/ALN
Troels Andersen är positiv inför dagens start för Picasso. Foto: HANOLD/ALN

En av de mer betrodda hästarna i V75-4 är Picasso (e. Viking Kronos). Hästens tränare Troels Andersen har inget att klaga på och har positiva känslor inför dagens start.

Publicerad:

I senaste starten på Solvalla blev det en fin seger för Gävletränaren Troels Andersens åttaåriga valack Picasso. Norska huvudlaget var oryckt och segertiden skrevs till 1.11,6a/2.140 meter.

– Han avgjorde lätt senast och gjorde ett riktigt bra lopp. Starten har han tagit bättre än vad han brukar och han känns väldigt bra inför i dag. För att vara Picasso känns han smidig, trots att han är en stor häst, säger Troels Andersen, tränare.

I dag gäller 3.140 meter och Picasso står med 20 meters tillägg och har spår tre. I sulkyn kommer Jorma Kontio att sitta.

– Spåret funkar säkert utmärkt och Jorma bör passa perfekt för Picasso. Hästen är helt okej i volt och i de två lopp han gjort på lång distans har han gått jättebra. I dag är det visserligen tuffare hästar med, men jag tror inte att han kommer att stanna av.

Görs några förändringar i balans och utrustning?
– Nej, det blir exakt samma som senast.

Har du segerkänsla?
– Han har gått bra i senaste jobben och det finns absolut inget negativt att påpeka. Får han ett bra lopp är han med hela vägen. Det gäller att inte glida undan i sista varvet. Jag hoppas att det slutar väl även i dag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS