Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fleche Bourbon på 10,9

Foto: Letrot.com
Fleche Bourbon och Alexandre Abrivard vid en tidigare seger. Foto: Letrot.com

Det var inget snack om saken i grupp II-loppet Prix Philippe du Rozier. Alexandre Abrivard red direkt till tät med Fleche Bourbon – sedan var loppet över.

Publicerad:

Sju hästar gjorde upp i grupp II-loppet Prix Philippe du Rozier (€100.000) i monté. Loppet öppet för fyraåriga hingstar och ston blev en ensidig historia. Alexandre Abrivard red till ledningen per omgående med Sébastien Guarato-tränade Fleche Bourbon (e. Saxo de Vandel) som sedan tog en överlägsen seger.

Fleche Bourbon öppnade första 1175 meterna efter 1.10,2 och kom sedan i mål på 1.10,9/2175 meter med god marginal ned till tvåan Feeling Cash. Tredjeplatsen gick till Fado du Chene.

Det här var femte raka segern för Fleche Bourbon och förstapriset i loppet var 45.000 euro. Hon har vunnit tolv av 17 starter i karriären.

Björn Goop var också i segertagen denna tävlingsdag. Med Adrien Pereira-tränade Flower By Magalou (e. Un Mec d'Heripre) fick han fritt fram från rygg på ledaren sedan denne galopperat – och karriärens fjärde seger för det fyraåriga stoet var ett faktum.

Flower By Magalou vann på 1.12,2a/2100 meter närmast före Flamme Vive och Ferlaine. Segern var värd 17.100 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS