Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flygande start för Goop

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Björn Goop. Foto: Maria Holmén/TR Bild

PARIS. Björn Goop har fått en fin start på 2020. På söndagen ordnade han årets fjärde kuskseger på fransk mark.
– Det är ruskigt kul och inspirerande, säger Björn Goop.

Publicerad:

Vi skriver den 12 januari i kalendern och Björn Goop har redan tagit fyra segrar som kusk i Frankrike under 2020. Segrarna med Short In Cash, Västerbo Hard Cash och Geoffrey d’Am följdes upp med en spetsseger tillsammans med Ludovic Peltier-tränade Fortuna (e. Village Mystic).

Det femåriga stoet ledde hela vägen i Prix de Machecoul (€33.000) – och vann säkert på 1.13,2a/2100 meter. Kretsen kring hästen belönades med 14.850 euro för segern.
– Hon var bra och fick ledningen tidigt. Vi fick bestämma lite grann i en kilometer och hon gick undan på ett bra sätt. Hästen har gjort bra lopp tidigare och gått bra tider. Lilla banan och spets var ett vinnande koncept, säger Björn Goop.

Björn Goop är nöjd med hela vintern i Frankrike såhär långt.
– Det har gått bra hela meetinget. Det har blivit segrar i Sverige, Cagnes-sur-Mer och här på Vincennes senaste dagarna. Det har varit mycket resor och mycket jobb. Inga segrar kommer, inte för min del i alla fall, genom att bara köra utan det gäller att träna också. Det tar mycket, men det är ruskigt kul och inspirerande, säger Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS