Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flying Fortuna tvåa – igen

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Den tyske derbyvinnaren blev för svår den här gången också.

Publicerad:

Under söndagen avgjordes den danska sprintermästaren i Billund. Bäst av fyraåringarna var föga förvånande storfavoriten Tsunami Diamant (e. Yankee Glide) som tränas av Paul Hagoort. Tillsammans med Robin Bakker kunde hästen försvara ledningen från sitt innerspår och därifrån var övriga chanslösa att utmana vinnaren, som gick i mål på 1.11,3a/1600 meter.
En som i alla fall gjorde ett försök var Tomas Malmqvists Flying Fortuna som fick rygg på vinnaren. Därifrån kunde körande Christoffer Eriksson konstatera att andraplatsen aldrig var i fara. Trea i mål blev Mads H Nielsen bakom Peter Jensen-tränade Raket Brodde.  Förstapriset i sprintermästaren var 75 000 danska kronor.
Ettan och tvåan i mål möttes i en tuff slutstrid i det tyska derbyt i fjol, med samma ordningsföljd. 

Nytt banrekord

Dessförinnan hade treåringarna visat upp sig, och framför allt Peter Rudebecks Dontpaytheferryman (e. Cantab Hall) som tillsammans med Birger Jörgensen vann från ledningen på nytt banrekord, 1.13,5a/1900 meter.
Spets och slut för favoriten blev det även när miljonärerna gjorde upp. Där var det Tycoon Conway Hall (e. Conway Hall) som spårade runtom tillsammans med tränaren Steen Juul. Hästen har därmed två av två efter över ett års tävlingsfrånvaro. Segertiden landande på 1.12,6a/1900 meter och tvåa i mål blev Triton Neergård.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS