Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flytta eller inte flytta – hur blir det för Tjomsland?

Foto: Malin Albinsson/Kanal75
Öystein Tjomsland har eventuella flyttplaner. Foto: Malin Albinsson/Kanal75

Öystein Tjomsland har sagt upp sina boxplatser på Wolmsta Gård, utanför Sundsvall, men det återstår fortfarande att se om han verkligen flyttar hästarna.

Publicerad:

Förstemannen Jimmy Jonsson bekräftar att kontraktet med Wolmsta Gård har sagts upp.
– Men det är sex månaders uppsägningstid, så det hela är inte aktuellt förrän i september.

Varför planerar ni att flytta hästarna?
– Det är inga hard feelings och så, men vi är inte helt nöjda med de förutsättningar som just nu finns på Wolmsta Gård. Vi vill också försöka optimera unghästräningen och då passar det bra att hålla till inne på Bergsåkerstravet och där ha tillgång till rundbanan.

Rikard N Skoglund äger Wolmsta Gård och vet förstås om Tjomslands planer.
– Vad jag vet tycker han inte att det går lika bra med unghästträningen på rakbanan som en rundbana. Dessutom vill Tjomsland ha en sandgrop som den han använder i Norge, vilket vi inte kan uppfylla just nu. Det skulle kosta 1,5 miljon kronor och dessa pengar finns inte. Det har överhuvudtaget varit en hemsk vinter och budgeten överskreds tidigt. Egentligen skulle vi behöva ta ut dubbla boxhyror för att kunna uppfylla alla krav som ställs, berättar Rikard, som precis som Jimmy Jonsson inte vill prata om något bråk eller schism.
– Visst är det tråkigt om Tjomsland väljer att flytta hästarna från Wolmsta, men samtidigt måste jag ställa in mig på det scenariet. Sedan är det långt till september och mycket kan hända. I vilket fall som helst hoppas jag att Tjomsland väljer att stanna kvar här runt Bergsåker, för han är en frisk fläkt som behövs för kallblodssporten.

Rikard hoppas och tror att han kan klara sig även utan Tjomslands hästar (just nu 15), om det skulle bli aktuellt. Han betonar också att brorsan Robert Skoglund har goda möjligheter att växa och på sikt bli en stortränare på Wolmsta Gård.
– Jag satsar just nu stenhårt på att köra lopp, men Robert är en riktig hästkarl som med rätt resurser och uppbackning kan växa allt mera som tränare. Det har han redan hunnit bevisa med flera av kallbloden. I den bästa av världar så finns både Robert och Tjomsland kvar här även efter september, men vi får helt enkelt se hur det blir med detta.

Jimmy Jonsson har under de senaste veckorna valt att till största delen träna Tjomslands hästar på Bergsåkers travbana.
– Det blir lite mera resor, men det är jag van sedan tiden hos Robert Bergh i Töva.

Rikard Skoglund berättar att en dialog förs med Tjomsland om framtiden.
– Min morbror, som är delägare i gården, har en pågående dialog med Team Tjomsland.

Även Anders Wallin, Alf Jonsson och Jimmy Jonsson har egna hästar på Wolmsta Gård. Patrick Wickman valde för en tid sedan att flytta sina till Bergsåkers travbana.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.