Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Följde storebror i spåren

Foto: Rikstoto/TR Bild
Foto: Rikstoto/TR Bild

Ecurie D. inledde sin karriär med att vinna på Solvalla förra året. Då ville lillasyster inte vara sämre. Fascination D.K. löste onsdagens tävlingsdebut på bästa sätt.

Publicerad:

Det treåriga stoet kördes tidigt till ledningen av tränaren Frode Hamre. Därifrån var Fascination D.K. (e. Maharajah) sedan överlägsen på Bjerkebanan i Oslo. Hon kom i mål på tiden 1.17,9 över full distans – fem och en halv längd före närmaste konkurrent.
– Hon kom till mig för tre månader sedan. Fascination har inte många likheter med sin bror, men verkar vara en förnuftig och okomplicerad häst. I dag var hon väldigt säker och gjorde allt rätt, säger Hamre till Trav og Galopp-Nytt.

Frode Hamre tränar även storebror Ecurie D. (e. Infinitif) som är obesegrad efter sju starter. Båda hästarna är danskfödda och uppfödda av Jean-Pierre Dubois.
– Fascination är anmälda till alla stora lopp i Danmark. Det blir spännande att se hur hon utvecklas, säger Hamre till TGN.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS