Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Följde upp storskrällen med seger: ”Fantastiskt”

Foto: TR BILD
Milligan's School och Ulf Eriksson. Foto: TR BILD

Den här gången kom inte Milligan’s Schools seger som en överraskning. 

Publicerad:

Det var en lycklig Ulf Eriksson som besökte Solvallas vinnarcirkel under tisdagen. För andra starten i rad hade han styrt Stefan Melanders Milligan’s School till en säker seger.
– Det är fantastiskt, han gör det på ett så bra sätt. Var han än hamnar i loppen så levererar han. Då tror jag ändå att han är bäst i ledningen, sade Erikssoni vinnarcirkeln.
Någon ledning var det aldrig tal om den här gången, trots spår fyra bakom bilen. Efter en lugn start kunde Eriksson konstatera att Robert Berghs duo Mindyourvalue W.F. (ledningen) och Muscle Hustle (andra utvändigt) satt bra till. Efter en 07-öppning jagade Milligan's School ikapp ryggen på Muscle Hustle. Sedan dröjde det till den sista bortre långsidan innan det hände grejer. Först tappade Test Drive stilen i dödens, sedan gjorde Muscle Hustle likadant när han kom upp utvändigt om stallkamraten i ledningen.
– Det blev precis så bra som man kunde önska på förhand. Vi behövde inte öppna något från start, sedan höll de bra fart och vi kunde smyga ikapp. När de andra galopperade var det bara att köra rakt fram.

Ledande Mindyourvalue W.F. var slagen i slutsvängen och övriga hade inte en chans att haka på Stefan Melanders femåring som vann på fina 1.11,0a/2140 meter.
– I dag gick han i mål med sträckta linor och tussarna kvar.
Milligan’s School debuterade på svensk mark förra våren och tog då sin första Sverigeseger redan i den andra starten – men sedan gick han segerlös året ut. I år har hingsten redan sprungit in mer pengar på sina sex starter än på hela fjolåret (15 starter).
Tvåa i loppet blev Per K Erikssons Sliding Home och Jennifer Tillman, strax före Mindyourvalue W.F. och Björn Goop.

Enkelt för stallkamraten

Dessförinnan hade Melander sett Örjan Kihlström ta andra raka med Zack’s Zoomer, som även han vann V75-lopp på Mantorptravet 2 juni. Även den här gången kunde Kihlström trycka sig till ledningen efter en bit och sedan var saken klar.
– Det är en riktigt mysig häst det här faktiskt, sade Kihlström i vinnarcirkeln.
Melander-segrarna betalade 100 000 kronor vardera.

Nurmos firade trippel

Förhoppningarna om en ny Melander-triumf sjönk snabbt när de fyraåriga stona gjorde upp. Melander såg ut att vara på väg mot ledningen med Beautiful Bacardi innan galoppen kom. Då kunde Ulf Ohlsson köra sig till ledningen med värsta motståndaren Hevin Boko samtidigt som Melander fick backa sig sist. Då kunde ingen utmana Timo Nurmos sto, som kunde varva på 1.15,4 och gå i mål på 1.14,3a/2140 meter.
Beautiful Bacardi gjorde ett fint lopp som trea efter att ha fått gå först i tredjespår under slutrundan.

Timo Nurmos passade även på att visa upp sitt finska derbyhopp Hachiko de Veluwe, som tillsammans med Jorma Kontio kunde spåra runtom och vinna säkert på 1.15,5a/2640 meter.
I loppet därpå var det nyförvärvet Roheryn som tog andra raka för Timo Nurmos efter en vass spurt långt ut i banan. Återigen med Jorma Kontio i sulkyn. 

Kvällens vinnare på Solvalla
Lopp 1: Dream Cash (e. Ready Cash) – Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)
Lopp 2: Liberty Face (e. Viking Kronos) – Emilia Leo (Per Linderoth)
Lopp 3: Zack’s Zoomer (e. Deweycheatumnhowe) – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
Lopp 4: Milligan’s School (e. Yankee Glide) – Ulf Eriksson (Stefan Melander)
Lopp 5: Thought Hanover (e. Crazed) – Jim Oscarsson
Lopp 6: Hevin Boko (e. Going Kronos) – Ulf Ohlsson (Timo Nurmos)
Lopp 7: Ridgehead Melanie (e. Prodigious) – Torbjörn Jansson (Kai K Luomala)
Lopp 8: Hachiko de Veluwe (e. Timoko) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 9: Roheryn (e. Archduke Kemp) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 10: Got To Dash (e. Ken Warkentin) – Ulf Ohlsson (Petri Salmela)

Lira nästa gång: Ensamble Am fick förvisso ett fint lopp i rygg på Hevin Boko, men när luckan kom var avslutningen klart positiv. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS