Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Food Money plockade ned Nuncio

Foto: Leif Norberg/ALN
Food Money tog första årssegern. Foto: Leif Norberg/ALN

Stefan Melander och Nuncio såg ut att ha allt klart in på upploppet, men Ulf Ohlsson bakom Food Money stod för en stark avslutning och hann dit i de absolut sista stegen.

Publicerad:

Många trodde att den 28-faldige miljonären Nuncio gick mot en säker seger från ledningen. Tillsammans med sin tränare Stefan Melander var man i en klar ledning in på upploppet. Ulf Ohlsson ville dock annat bakom Thomas Jezek-tränade Food Money (e. Andover Hall) och kunde stånga sig förbi i de sista stegen. Det här var Food Moneys första årsseger i det tionde försöket.
– Det är klart att man hade riktat in sig på att vara tvåa efter Nuncio, men alla lopp ska köras och det räckte precis. 200 meter från mål kände jag att det kanske skulle gå eftersom min häst är riktigt snabb en bit. Jag tyckte att jag var först över mål, men det var hårt, sade Ulf Ohlsson.

Tränaren Thomas Jezek:
– Det här har jag väntat på hela året. Det har varit ett jobbigt år med mycket strul, men det känns bra nu. Ulf Ohlsson har kört honom väldigt bra och hästen är väldigt lugn med honom bakom sig.

Förstapriset i Gösta Nordins lopp var 100.000 kronor och Food Money kom i mål på 1.13,6a/2140 meter.

I fyraåringsloppet Gunnar Nordins lopp med 100.000 kronor till vinnaren gjorde ett litet, men naggande gott, fält upp. Inledningsvis tog Disco Volante (e. Scarlet Knight) hand om ledningen närmast följd av Bruno Bagheera. Hästarna radade alla upp sig på innerspår och ledaren öppnade första halvvarvet efter 1.10,4. Ulf Ohlsson fick sedan dämpa farten och ekipaget passerade 1000 meter efter 1.14,1. Varvet kvar försökte Dartagnan Sisu och Track Angle att ta upp kampen med ledaren, men Disco Volante längde på steget och gick till sist undan säkert på 1.13,3a/2140 meter. Detta närmast före Bruno Bagheera och Track Angle. Det här var fyraåringens sjätte årsseger.
– Han är väldigt fin att köra. Till och från är han lite het, men idag var han lugn och sansad och gjorde inte av med några onödiga krafter. Han kom till ledningen relativt smärtfritt och vi fick styra och ställa lite som vi ville. Han är väldigt kvick ut och jag valde att dra undan sista biten, sade Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.