Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förd till sjukhus i helikopter efter olycka

Foto: EVEN ELVENES
Foto: EVEN ELVENES

Under tisdagskvällen skedde en hemsk olycka på Momarken travbana i Mysen, drygt fem mil utanför Oslo.
Adrian Solberg Akselsen och Göran Antonsen var inblandade – och den senare verkar värst drabbad enligt de första uppgifterna.

Publicerad:

Det var in mot upploppet i det avslutande loppet för dagen som Adrian Solberg Akselsens häst New Fighter ser ut att snubbla till och faller. Med sig i fallet får man Göran Antonsens bidrag Pastor Royal, och Göran Antonsen åker på en stygg flygtur.
– Det var en väldigt otäck olycka. Jag var snabbt framme hos Adrian, som när jag var framme kämpade med att få luft, han hade tappat luften i fallet. Jag hjälpte honom till ro och satte honom i stabilt sidoläge. Han klagade på yrsel när han reste sig upp, och därför valde sjukvårdspersonalen att lägga honom ner på bår. Han klagade på smärtor i huvudet och nacken. Han är förd till Kalnes sjukhus, säger Even Elvenes.

För Göran Antonsen, är första uppgifterna desto mer oklara och också desto värre. Han hämtades upp med ambulanshelikopter.
– Han var inte vid medvetande när jag var i närheten av honom och det såg väldigt otäckt ut. Den absolut sista informationen jag fick innan helikoptern flög iväg med honom till Ullevål sjukhus, det var att läget var något mer stabilt. Vad det betyder, det vill jag däremot inte spekulera kring, säger Elvenes.

Göran Antonsen är kanske främst känd som mannen bakom flerfaldige storloppsvinnaren Lionel. Adrian Solberg Akselsen är lärling hos Frode Hamre där han får en mängd chanser i lopp. En av hästarna han är mest förknippad med är kallblodet Odd Herakles.

Uppdatering (23:15). Enligt Rikstoto Direktes reporter Hasse Skubberud, ska Göran Antonsen ha varit vid medvetande då han lämnade banan i helikoptern. Han ska ha pratat, och klagat på smärtor i bröst och magregionen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS