Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förhandsfavorit struken

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Wild Love startar inte på Solvalla på onsdag. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En av förhandsfavoriterna i Queen L:s lopp på onsdag är struken. Stoet har drabbats av hälta efter att ha trampat snett när hon skulle gå ur transporten.

Publicerad:

Bengt Simberg har tagit beslutet att stryka sin stjärnhäst Wild Love från Queen L:s lopp på onsdag. Loppet som går som V75-1 på Solvalla får klara sig utan det femåriga stoet.

För Travronden berättar Simberg om varför han tagit beslutet.
– Tyvärr trampade hon snett och gick omkull när jag skulle lasta henne ur transporten i lördags och hon fick ett litet skrapsår samt var halt direkt efteråt. Jag kollade henne med veterinär som tyckte att vi skulle avvakta någon dag till innan vi tar beslut, men hästen är i alla fall haltfri idag, söndag, och verkar må bra. Vi är dock väldigt rädda om hästen och kommer inte att chansa utan veterinär kommer kolla på henne i början av veckan och om hästen inte är 100 procent bra stryker vi, säger Bengt Simberg.

I samma lopp är också Anita Johannessens Delicious Dream struken på grund av infektion.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS