Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Formbesked av Devil Sound

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Devil Sound vid en tidigare seger. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Betting Gangster, Hill Street eller Zabul Fi? Nej, svaret blev Devil Sound i måndagens genrep inför Sprintermästaren. Kalmarhästen höll undan från ledningen – trots hårt tryck under resans gång.

Publicerad:

Sprintermästaren står för dörren och på måndagen kördes den sedvanliga generalrepetitionen på Halmstadstravet. Där tog Devil Sound (e. Maharajah) hand om ledningen och trots propåer från andra kuskar valde Anders Zackrisson att köra i den positionen.
– I värmningen kändes han som den gamla Devil Sound igen. Han som var med förra året och när han sedan var så fin från start ville jag testa att köra i ledningen, förklarade Zackrisson.

Beslutet visade sig vara vinstgivande – även om Devil Sound fick bekänna färg med den italienske derbytrean Zabul Fi på sin utsida. Första varvet travades efter 1.10,4, men Anders Zackrisson hade ändå att köra med till slut.
– Han kämpade verkligen hela vägen in i mål, sade Kalmartränaren som fick det besked han ville inför Sprintermästaren.
– Vi får se hur han känns nästa vecka, men vi anmäler i alla fall.

Segertiden skrevs till 1.11 blankt över 1.609 meter – nytt rekord för fjolårets femma i korta E3. Devil Sound vann närmast före den hårt betrodda trion Zabul Fi, Betting Gangster och Hill Street. Förstapriset var 100.000 kronor.

Spartan Kronos tillbaka i vinnarcirkeln

Kvällens snabblopp samlade endast fem hästar bakom startbilen. Snabbast från start var Spartan Kronos (e. Muscle Hill) som försvarade innerspåret utan bekymmer och som sedan spårade hela vägen in i mål till en efterlängtad seger. Klockan i mål visade 1.12,3 över full väg för den högkapable, men otursförföljde hingsten.
– Vi har hittat ett annorlunda träningskoncept åt honom och – peppar, peppar – än så länge ser det bra ut, sade tränaren och körsvennen Conrad Lugauer i vinnarcirkeln.

Tidigare i månaden gjorde Spartan Kronos comeback efter skadebekymmer och var då tvåa på Kalmartravet. Dessförinnan hade han inte startat sedan i oktober förra året (seger på Axevalla på 1.10,7).
– Han kan fortfarande tävla på toppnivå. Han gick banrekord på Axevalla och det talar för sig själv. Det finns mycket kvar i honom och håller han sig fräsch kan han möta de bästa. Det tror jag, sade Lugauer som härnäst siktar på ett lopp på hemmabanan.
– Nu har han två lopp i kroppen och det finns ett fint lopp på Jägersro över 1.600 meter. Jag skulle vilja testa att köra igenom honom där. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS