Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Formstarke Lundberg: "Blir svårslagen"

Foto: Foto: Leif Norberg/ALN
Sjuårige Going Kronos-sonen Antonio America blir att räkna med i V64-5 på Boden ikväll. Foto: Foto: Leif Norberg/ALN

Petter Lundberg har haft strålande form på stallet under året med en segerprocent på fina 26. Och när V64 i kväll körs på hemmabanan Boden kan statistiken förbättras ytterligare. 
– Antonio America blir svårslagen om han når ledningen, säger Lundberg. 

Publicerad:

Proffstränaren Petter Lundberg driver sitt stall med sambon Sandra Eriksson och paret har verkligen levererat under 2017. På 23 starter har det blivit sex segrar och ytterligare fem pallplaceringar - en statistik som imponerar. 
– Ja, året har börjat bra. Vad som ligger bakom är svårt att säga, men vi förändrade lite i träningen inför vintern och hästarna känns starka och rejäla hemma. De som har tävlat har löpt bra hittills, säger Lundberg och tillägger: 
– Men förr eller senare kommer det alltid en svacka, det har man lärt sig som proffstränare. Det kommer bra och dåliga tider. 

I kväll har stall Lundberg tre intressanta bud på V64 och två av dem syns i V64-4, ett lopp inom "spårtrappan" över 2640 meter auto. Flickvännen Sandra kör 4 Antonio America som startar från spår fyra bakom bilen medan Petter sitter upp bakom 14 Nochebuena Face
– Sandra fick välja styrning först och Antonio America är bästa chansen för oss i kväll. Senast i årsdebuten blev han lite ivrig efter omstarterna och galopperade i den giltliga starten. Annars har han uppträtt väldigt förnuftigt för oss och jag tror på en bra prestation här. Tar han sig till ledningen borde han bli svårslagen.
– Nochebuena Face har varit jäkligt bra på slutet men har ett tufft läge nu. Jag tror inte att han slår Antonio America, men läser man programmet så tycker jag att han borde kunna sluta tvåa i loppet. Nu kommer han gå barfota runt om och han löper som bäst när han är lite lättare.

I V64-avslutningen selar Petter Lundberg ut Rutger Raket från spår 6 bakom bilen i en sprintuppgörelse. 
– Han har gjort det bra i år, han är lite ojämn men formen ska vara fin. Han är snabb ut och jag skulle vilja testa honom i ledningen här. Når vi dit hoppas jag att vi kan spåra runt om och nu rycker vi framskorna, säger Lundberg. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS