Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Forsgren är laddad

Foto: MIA TÖRNBERG
Lennart Forsgren byter idag ut rollen som expertkommentator i tv till att ta på sig kördressen igen. Foto: MIA TÖRNBERG

Kalmartravet firar 50 år idag när banan arrangerar V64-tävlingar. Bland annat med ett jubileumslopp där gamla välkända profiler gör upp. En av dessa är Lennart Forsgren och han är spänd inför uppgiften.

Publicerad:

Det är i den inledande V64-avdelningen som Jubileumsloppet körs på Kalmartravet. Med i startlistan bland kuskarna hittar vi bland annat Anders Lindqvist, Stig H Johansson, Leif Lövgren och Lennart Forsgren.
– Bara att vara omnämnd i sådana här sammanhang är stort. Det är en bekräftelse på att man har gjort något rätt någon gång. Det ska bli väldigt kul med tanke på vilka som är med och kör. Bara att Stig H Johansson och Joakim Lövgrens pappa Leif Lövgren är med är stort. Kalmartravet och deras sponsorer ska ha stor heder för detta, säger Lennart Forsgren.

Lennart Forsgren körde sitt senaste lopp under Solvallas Jubileumspokalkväll i augusti förra året. Före det hade han inte kört ett tävlingslopp innan han lade av i december 2010.
– Visst har man väl fuskat lite till husbehov, men när jag körde på Solvalla var det som att man inte gjort något annat. Kanske inte att man är lika alert i tanken utan att det tar lite längre tid, jag utgår ifrån det. Nu är ju Lutfi Kolgjini, Veijo Heiskanen och Tommy Zackrisson med som kör dagligen och jag sade till ”Ludde” att jag förstod att han var tungen att ta ut en så bra häst från sitt stall då vi andra är så duktiga. Då garvade han.

Hur ser du på dagens lopp?
– När man kör upp bakom bilen tror jag det blir det gamla vanliga att alla vill vinna, även om det kanske är lite mer på lek ändå så man kör med lite större marginaler. Fast en avstängning nu gör inte så mycket, haha. Nej fy fasen det skulle man inte vilja orsaka.

Lennart Forsgren kör Allaballakaitoz från sjundespår bakom bilen.
– Eftersom jag jobbar nästan varje lördag är jag påläst om vad jag möter. Jag ska inte tro att jag får ledning från sjundespår, den tanken har jag inte. Vi får se om man kan ramla ner någonstans. ”Ludde” brukar ju annars se till att det blir tempo på loppen.

Har du hört något om vad för vagn du ska köra i?
– Jag har inte pratat med Peter Untersteiner om det. Kanske att det blir en jänkarvagn, men då kan det också bli så att man ramlar ur. Jag har suttit i en jänkarvagn som stått still på en stallbacke. Alla som kör i den säger att man sitter behagligt, att det ser värre ut än det är.

Vad tror du om Allaballakaitoz möjligheter?
– Han var ju fantastisk i första starten hos Peter och bra även i Kalmar senast efter omöjligt lopp i dödens. Som jag ser det är det tre hästar som höjer sig; Naglo' del Nord, Maffioso Face och så då Allaballakaitoz där min är tredjehäst, avslutar Lennart Forsgren.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS