Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förslaget: Då ska Lotterian köras

Foto: Tony Ryttar/TR Bild
Foto: Tony Ryttar/TR Bild

Med mindre än sju veckor kvar till Lotterialöpningen står den italienska travsporten stilla på grund av coronaviruset. Nu har värdbanan Agnano föreslagit ett nytt datum för årets upplaga.

Publicerad:

Förra veckan beslutade Italiens regering om att stoppa alla idrottsevenemang i landet. Ett som beslut som innefattar travtävlingar och som gäller fram till den 3 april. En månad senare, söndagen den 3 maj, var det tänkt att Gran Premio Lotteria skulle avgöras, men nu ser det anrika loppet ut att skjutas upp.

Agnanobanan i Neapel skriver i ett pressmeddelande att en förfrågan om att flytta loppet till hösten har skickats till det italienska jordbruksministeriet. Det föreslagna datumet är 25 oktober, samma dag som ett annat av banans storlopp, Freccia d’Europa, är planerat till.
– Lotterian är en fest för alla napolitanare, men i denna tid av sorg och social tragedi är det omöjligt att framkalla en sådan atmosfär, säger Agnanobasen Pier Luigi D’Angelo.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.